Published On: lun, Iun 10th, 2013

Examenul pentru sefia teatrului, ascuns de ochii publicului

646x404In ciuda faptului ca unii colegi din mass-media locala aveau imputernicire data chiar de Primaria Municipiului Braila, pentru a fi observatori, jurnalistii nu au avut acces in sala de interviuri. Motivatia a venit chiar din partea presedintelui de comisie care a declarat ca in anuntul dat de CLM nu era stipulata prezenta mass-mediei.

“Se schimba prin hotarare de Consiliu Local. Trebuia schimbat acum exact o luna de zile, ca vreti sa participati si atunci se schimba anuntul si interviul era public. Era o chestie strict de procedura, eu cred ca sunteti de acord, daca nici eu nu mai sunt transparenta. Din punctul meu de vedere puteti sa stati de dimineata pana seara aici, sa veniti cand vreti. Nu e scris pe nicio hartie ca interviul este public. Nu scrie in anuntul public”, a declarat Simona Draghincescu.

Batalia se da intre Sabados si Coman

In ciuda faptului ca sunt trei candidati inscrisi in finala, zvonurile spun ca doar doi sunt favoriti pentru sefia Teatrului Maria Filotti. Lucian Sabados, fost director al teatrului din Ploiesti si braileanul Giorgiu Coman, om de cultura contemporan, implicat in diferite proiecte de-a lungul timpului care au adus un plus de culoare in viata sociala braileana.

In urma sustinerii interviului care va decide soarta Teatrului Maria Filotti, Giorgiu Coman ne-a declarat: “Sunt onorat ca am avut ocazia sa vorbesc in fata unui juriu format din oameni de cultura, oameni cu adevarat valorosi si de ce nu in fata Simonei Draghincescu, asa cum o numesc unii, cainele de paza al democratiei brailene. Mi-am prezentat proiectul, a fost un interviu coerent. Primul program din proiectul meu se numeste <Programul de excelenta Maria Filotti>, prin care ne dorim sa promovam excelenta in domeniul artistic, respectiv in domeniul teatral si muzical. Sper sa reusesc, am o experienta in spate, atat culturala cat si manageriala. Am avut emotii, recunosc ca mi-au transpirat mainile tot timpul, nici nu aveam cum sa fiu altfel in fata unei asemenea comisii, cu o asemenea valoare. Am raspuns la intrebarile care mi-au fost puse si consider ca impreuna cu regizorul Radu Nechifor care in varianta in care eu voi ajunge manager, el va fi directorul artistic al teatrului si impreuna cu trupa, vom face un lucru foarte frumos si foarte bun pentru Braila, pentru ca vrem sa ne aducem si noi contributia in proiectul municipalitatii si al Consiliului Judetean, de Braila capitala europeana. Noi ca teatru, ca templu al culturii brailene, pentru ca in aceasta regiune de sud-est, reprezinta singura institutie de cultura serioasa, Teatrul Maria Filotti, sa ne aducem si noi contributia la acest proiect substantial. Prin regizorii care vor veni la Braila si prin piesele pe care le vom pune, cu siguranta spectatorul va avea dreptul sa cumpere emotia pe care noi o sa le-o punem la dispozitie”.

Vom reveni cu detalii asupra concursului pe parcursul zilei, dupa ce vor fi intervievati Lucian Sabados si Adriana Dumitrescu.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-