Published On: mie, Iun 12th, 2013

Eroii neamului, cinstiti de oficialitatile locale si cadrele militare

cinstire eroiMaine, cu ocazia sarbatorii Inaltarea Domnului, oficialitatile locale si cadrelele militare brailene vor aduce un omagiu tuturor eroilor care si-au jertfit viata pe campurile de batalie astfel incat urmasii sa aiba parte de un trai cat mai bun.

La orele 16.50, oficialitatile civile si cele militare se vor intalni in fata Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena, de unde vor pleca, in coloana oficiala, cu fanfara si garda militara, spre Cimitirul Eroilor, pe traseul strada Scolilor – Cimitirul Sf. Constantin.

Vor fi prezenti reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Braila; Consiliului Judetean Braila; Primariei municipiului Braila; Arhiepiscopiei „Dunarea de Jos”; Garnizoanei Braila; Inspectoratului Judetean de Politie Braila; Inspectoratului  de Jandarmi Judetean Braila; Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila; Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”; Directiei Judetene de Informatii Braila; Oficiului Jjudetean de Telecomunicatii Speciale Braila; serviciilor publice deconcentrate; agentilor economici. La eveniment vor participa si cadre militare; veterani de razboi; un sobor de preoti, precum si reprezentanti ai partidelor politice.

ziua armatei (1)Odata ajunsi in Cimitirul Eroilor, va avea loc ceremonialul militar – religios, urmat de semnalul trompetului; marsul de intampinare; prezentarea onorului si salutul Drapelului de Lupta; intonarea,  de catre fanfara, a Imnului de Stat al Romaniei; serviciul religios, oficiat de soborul de preoti.

Referitor la sarbatorirea Zilei Eroilor din Romania, Maria Nicoleta Marghelu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National “Gh. M. Murgoci”, premianta la Olimpiada Nationala de Istorie, va rosti o alocutiune, dupa care, pe fundalul intonarii de catre Fanfara Militara a “Imnului Eroilor”, la Osuarul Central, la Monumentul Eroilor din Campania 1913, la Monumentul Eroilor din 1918, reprezentantii institutiilor prezente vor depune coroane de flori. La orele 18.00 va avea loc defilarea Garzii de Onoare in incinta cimitirului Eroilor, deplasarea oficialitatilor si a celorlalti participanti din Cimitirul Eroilor in piata din fata intrarii in Cimitirul Sf. Constantin, pentru primirea defilarii trupelor din Garnizoana Braila.

In finalul manifestarii, cei prezenti vor avea parte de un program artistic oferit de Fanfara Militara, aflata sub bageta dirijorala a colonelului Petrea Gogu.

De mentionat este ca la orele 17.30,  se vor depune coroane de flori si la restul monumentelor eroilor din municipiul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-