Published On: mar, Iun 18th, 2013

Elevii si studentii braileni se pot angaja in perioada vacantei

ajofmVeste buna pentru tinerii din judetul Braila. In perioada urmatoare Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila va incheia conventii cu angajatorii din judet care sunt dispusi sa primeasca elevi si studenti, pe baza de contract individual de munca pe perioada determinata, sezoniera, pentru intervalul de timp al vacantei sau, dupa caz, mai scurt. Aceste contracte se vor incheia in conditiile legii, cu norma intreaga sau timp partial.

AJOFM Braila reaminteste angajatorilor faptul ca, pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca.

“Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial sau a unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica dec@t durata vacantei”, a declarat Monica Bratu, director al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de muncã incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi; au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de acest stimulent financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii, din judetul Braila, vor incheia cu AJOFM Braila, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie (Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor).

Comentarii

comentariu

About the Author

-