Published On: Soare, Iun 16th, 2013

Elevii braileni sustin luni proba de evaluare a competentelor digitale

f5cb73881c02eba4b593e11cf7e99e97_d2ae56b3b1* Prima sesiune a bacalaureatului va continua luni cu evaluarea competentelor digitale, proba care este prevazuta a se desfasura pâna pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale *

In cadrul probei de evaluare a competentelor lingvistice, elevii trebuie sa demonstreze ca stiu sa foloseasca un calculator. Proba are doua parti, una teoretica si alta practica.

In judetul Braila numarul total al absolventilor de clasa a XII-a care s-au inscris pentru a sustine examenul de Bacalaureat, este de 2.137 de candidati, atat din promotia curenta, cat si din promotiile anterioare.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat in maximum 90 de minute, timp in care elevii vor primi FISA A, ale carei cerinte le vot rezolva in 15 minute, si FISA B, ale carei cerinte le vor rezolva in 75 de minute.

Candidatii vor avea acces la Internet in primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp in care vor rezolva cerintele specifice.

Candidatii nu vor primi note, ci un punctaj care va arata care este nivelul de competenta. Punctajul maxim cumulat pentru fisele A si B este de 100 de puncte.

La aceasta proba nu se acorda puncte din oficiu. In functie de punctajul obtinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenta digitala a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator incepator;26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte utilizator avansat;75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de bacalaureat, precizeaza metodologia aprobata de MEN.

Comentarii

comentariu

About the Author

-