Published On: joi, Iun 13th, 2013

Elevii braileni sunt “experimentati” la romana

bac-bacalaureat-proba-examen* Peste 60 la suta dintre elevii braileni care au sustinut prima proba orala de limba romana, din cadrul Bacalaureatului, au obtinut calificativul  ”experimentat” *

Examenul maturitatii a debutat cu dreptul in judetul Braila. Elevii care au sustinut prima proba din cadrul examenului de Bacalaureat, respectiv evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, au promovat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Braila, mai mult de jumatate dintre elevi au primit calificativul experimentat.

Numarul total al absolventilor de clasa a XII-a care s-au inscris pentru a sustine examenul de Bacalaureat, este de 2.137 de candidati, atat din promotia curenta, cat si din promotiile anterioare. Din numarul celor prezenti, 65,11 la suta au primit calificativul experimentat, 25,7 la suta avansat si 6,74 la suta calificativul mediu.

Rezultatele obtinute la probele orale nu se exprima in note sau prin calificativul admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

In perioada 12-14 iunie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B) – croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucraineana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-