Published On: mar, Iun 11th, 2013

Elevii braileni au dovedit ca sunt cei mai “tari in gura”

24535997* In perioada 7-9 iunie  s-a desfasurat la Ploiesti etapa finala a concursului national “Tinerii dezbat”, la care au participat si elevi de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” din Braila *

Ministrul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova au organizat la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiesti finala concursului “Tinerii dezbat”.

La acest eveniment a participat si ministrul Educatiei, Remus Pricopie, alaturi de  Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica (ARDOR), Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Agentia Nationala pentru Romi (ANR), Reprezentanta UNICEF in Romania si Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”.

Concursul este cuprins in Calendarul Concursurilor Nationale scolare finantate de catre MEN in anul scolar 2012-2013 si se adreseaza elevilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a din toate unitatile de invatamant preuniversitar si are ca scop constientizarea prin exercitiul dezbaterilor a valorilor cetateniei democratice, prin intelegerea informata a realitatilor sociale, exersand atitudinile de toleranta si deschidere fata de diferentele sociale, etnice, economice, de sanatate sau gen care ar putea constitui bariere in comunicare.

Echipele finaliste au fost premiate de catre ministrul Remus Pricopie, acesta apreciind inalta pregatire si calificare a participantilor.

Elevii de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” Braila au castigat premiul I, fiind urmati de elevii de la Colegiul National “Anastasescu” Rosiorii de Vede, Colegiul National “Emil Racovita” Cluj locul, la egalitate cu Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” Hunedoara, care au ocupat locul III.

Au participat 34 de echipaje din intreaga tara, alcatuite din 102 de elevi si 34 de profesori coordonatori. Activitatea a fost coordonata de Comisia Centrala a competitiei, condusa de Monica Mocanu, presedinte al Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica – ARDOR, presedinte executiv Marinica Stoian, Inspector general in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, vicepresedinte Liviu Gajora de la Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi, secretar Aurel Graur de la Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si directori de turneu Raluca Petrescu si David Moscovici,  de la ARDOR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-