Published On: Soare, Iun 2nd, 2013

Educatie si formare 2020

europaProiectul este un nou cadru strategic pentru cooperarea europeana in domeniul educatiei si formarii profesionale, creat pe baza predecesorului sau, programul de lucru „Educatie si formare 2010”, ET 2010. Acest cadru prevede obiective strategice comune pentru statele membre, inclusiv un set de principii pentru atingerea acestor obiective, precum si metode de lucru comune cu domenii prioritare pentru fiecare ciclu de lucru periodic.

Proiectul a fost creat pe baza realizarilor programului de lucru „Educatie si formare 2010”, in scopul de a raspunde la provocarile care sunt inca de actualitate in ceea ce priveste crearea unei Europe bazate pe cunoastere si transformarea invatarii pe tot parcursul vietii intr-o realitate pentru toti.

Principalul scop al cadrului este de a sprijini statele membre in ceea ce priveste dezvoltarea in continuare a sistemelor lor de educatie si formare. Aceste sisteme ar trebui sa asigure tuturor cetatenilor mijloacele necesare pentru a-si atinge potentialul, precum si sa asigure prosperitatea economica durabila si capacitatea de integrare profesionala. Cadrul ar trebui sa ia in considerare intregul spectru de sisteme de educatie si formare profesionala dintr-o perspectiva a invatarii pe tot parcursul vietii, acoperind toate nivelurile si contextele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-