Published On: vin, Iun 7th, 2013

“Educatie rutiera-educatie pentru viata”, concurs pentru biciclisti

43* Politistii Serviciului Rutier, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, au organizat si desfasurat etapa judeteana a concursului ”Educatie Rutiera- Educatie pentru viata”, adresata biciclistilor *

Concursul pentru biciclisti ”Educatie Rutiera- Educatie pentru viata”, a fost organizat in incinta Scolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza“, din Braila.

Elevii au sustinut doua probe, una de teorie si una de practica, poligon si parc scoala, in urma carora castigatoare a fost desemnata Scoala Gimnaziala Insuratei. La final, elevii au primit din partea politistilor diplome si premii, constand in dulciuri, jucarii, sucuri.

Scoala castigatoare va participa la faza nationala a concursului, care va avea loc in luna iulie in municipiul Slatina, judetul Olt.

Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara, cand majoritatea copiilor isi vor petrece timpul in aer liber, in parcuri sau prin diverse alte locuri, copiii au fost sfatuiti sa evite plimbarile si joaca in zone izolate sau putin populate.

Politistii de la Serviciul Rutier le-au reamintit copiilor cateva dintre cele mai importante reguli de circulatie pe drumurile publice si au fost indemnati sa fie atenti unde se joaca si sa nu uite nicio clipa ca drumurile publice nu sunt locuri de jucat fotbal sau alte jocuri.

De asemenea, pe una dintre cele mai intens circulate artere rutiere din municipiu, politistii Serviciului Rutier au activat patrula scolara cu elevii de la Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

Acestia, impreuna cu politistii, au dirijat circulatia in zona unei treceri pentru pietoni, si au impartit pliante cu recomandari preventive trecatorilor si conducatorilor auto.

Ca sa inteleaga mai bine importanta respectarii regulilor de circulatie de toti participantii la trafic, elevii au fost antrenati in discutii care le-au starnit interesul, politistii explicandu-le si ce semnificatie au semnalele acustice si luminoase ale masinilor de politie rutiera si cum trebuie sa le respecte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-