Published On: joi, Iun 27th, 2013

Dumitru Marta: Lucram in limita unor legi care nu sunt intotdeauna drepte

E.C. - 1.900 - comerciantii de miei nu scapa de ochii OPJC - Dumitru Marta, comisar sef CJPC copy* Astazi a avut loc in Sala Mare a Prefecturii, sedinta Colegiului Prefectural al judetului Braila, in cadrul careia a fost prezentat un raport privind activitatea Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, desfasurata in primele 5 luni ale anului *

Potrivit datelor transmise de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila, in primele cinci luni ale anului au fost intreprinse 602 de actiuni de control in municipiul Braila, din care 137 pe produse alimentare, 254 pe produse nealimentare, 125 pe servicii alimentare, 63 pe servicii nealimentare si 23 pe servicii financiare. Au fost aplicate 280 de sanctiuni contraventionale, din care 139 amenzi in valoare de 895.000 lei.

Prezent la aceasta sedinta, comisarul sef adjunct Dumitru Marta, din cadrul OJPC Braila, si-a aratat nemultumirea in ceea ce priveste modul de desfasurare a controalelor, din cauza numarului redus de personal: “Desi lucram cu maxim trei oameni pe teren, s-au efectuat destule controale, dar posibilitatile sunt reduse, nu pot sa comentez mai mult, sunt doar un functionar public. In aceasta vara vor fi controale tematice specifice, pe anumite produse care sunt considerate un pericol pentru consumatori. Incercam sa facem ce putem, sa intensificam controalele avand in vedere ca posibilitatile sunt reduse, si cele materiale, si cele financiare, si ca numar de personal. Alte posibilitati de a face controale nu sunt, decat in baza reclamatiei consumatorilor. Noi lucram in limita unor legi care nu sunt intotdeauna drepte. Sunt foarte multe pericole pe piata, mai ales acele promotii, dar mai mult nu avem ce face, pentru ca lucram in limita unor legi care nu sunt mereu de partea consumatorilor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-