Published On: vin, Iun 14th, 2013

Donatorii de sange nu vor mai primi recompense financiare

RECOLTARE SANGE - UNSR - POLITEHNICASaracia unora salveaza viata altora. Aceasta situatie paradoxala se intalneste in multe judete ale tarii, acolo unde lipsurile ingroasa randurile donatorilor. In curand acest lucru nu va mai fi posibil deoarece donatiile se vor face pe baza de voluntariat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a cerut, ca pana in 2020 toate statele din Uniunea Europeana sa implementeze un sistem prin care sa se doneze sange doar de catre voluntari si fara recompense. Masura vine pentru ca, de cele mai multe ori, cei care doneaza sange doar pentru bani nu se ingrijesc de sanatate.

Astfel, romanii nu vor mai primi bonuri de masa, bani sau reduceri la transportul in comun in schimbul donarii de sange. In curand, donatiile se vor face doar pe baza de voluntariat.

La Centrul de Transfuzie Sanguina din Braila se inregistreaza anual aproximativ zece mii de donatori. Nevoia de sange este asigurata de donatorii fidelizati, de apartinatorii bolnavilor din spital si de persoanele care vin pentru analize medicale. Brailenii care au donat sange la Centrul de Transfuzie Sanguina sunt contactati telefonic de reprezentantii unitatii sau le sunt trimise scrisori, prin care sunt invitati sa doneze din nou.

Comentarii

comentariu

About the Author

-