Published On: mar, Iun 4th, 2013

Doi braileni s-au ales cu dosar penal la Galati pentru braconaj piscicol

foto_70925Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, doi barbati care pescuiau in fluviul Dunarea fara a detine documentele necesare desfasurarii acestei activitati.

In data de 03 iunie, in jurul orelor 14.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol cu ambarcatia Quiksilver 380 au depistat pe fluviul Dunarea, in zona kilometrului fluvial 162, doi barbati cu varste de 36 si 41 de ani, domiciliati in municipiul Braila care desfasurau activitati de pescuit.

Cei doi pescuiau dintr-o barca din tabla fara motor si neinmatriculata, cu ajutorul unei plase monofilament in lungime de 30 m, latimea de 2 m si marimea ochiului de 30 x 30 mm.

In urma verificarilor specifice efectuate politistii de frontiera au stabilit ca niciunul dintre barbati nu detinea documentele necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial.

Politistii de frontiera au ridicat barca in valoare de 1.000 de lei si plasa monofilament in vederea confiscarii si au intocmit lucrare penala celor doi barbati sub aspectul savarsirii infractiunilor de nedetinerea licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dupa caz, pescuitul prin orice metode al reproducatorilor in perioada de prohibitie si detinerea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author

-