Published On: mie, Iun 5th, 2013

Demnitarii vor eliminarea anonimilor din retelele de telefonie mobila

magazin cartele telefonIn cazul in care propunerea deputatului PSD Georgian Pop va fi aprobata de parlamentari, devenind astfel lege, niciun roman care va dori sa cumpere cartele telefonice pre-pay nu o va putea face decat prin prezentarea cartii de identitate. In momentul de fata, cartelele telefonice se procura fara niciun fel de act.

In felul acesta, presedintele Comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop, considera ca nu e normal ca un numar de telefon sa fie atribuit sub anonimat.

“Cea mai mare provocare pe care o avem e ca, in urma lectiei pe care am invatat-o dupa atentatul de la Burgas, din Bulgaria, sa decidem ce facem cu cartelele pre-pay din Romania. Am schimbat o pereche de pantofi, mi s-a cerut si CNP-ul, dar daca iti cumperi o cartela prepay nu-ti cere nimeni nimic”, a spus Georgian Pop.

carteleEl spune ca acum exista riscul “sa cumpere aceste cartele nu doar cetatenii onesti, ci si teroristii, cei care au intentia de fraudare a banului public sau cei care fac operatiuni de crima organizata”, a mai declarat Georgian Pop.

Deputatul Pop considera ca trebuie sa respectam si dreptul la intimitate, dar sa avem si responsabilitatea de a ne lua masuri pentru ca securitatea nationala sa fie intarita. Alesul da asigurari ca datele personale ale utilizatorilor de astfel de cartele telefonice nu vor fi folosite de nimeni, sigur, in cazul in care convorbirile nu prezinta risc pentru siguranta nationala sau persoana nu e suspectata de unele acte antisociale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-