Published On: mie, Iun 19th, 2013

Cursuri de formare profesionala gratuite pentru someri

ajofm-brailaAJOFM Braila organizeaza cursuri de formare profesionala gratuite pentru somerii aflati in evidenta agentiei.

Somerii care doresc sa se inregistreze in evidenta agentiei in vederea obtinerii unui loc de munca si pentru a participa la masurile active oferite de agentie (informare consiliere, medierea muncii, formare profesionala, s.a.), se vor prezenta la sediul AJOFM. Braila, din B-dul Dorobantilor 603-605, parter modulele 2 sau 3, unde vor depune o cerere pentru a fi luati in evidenta in vederea medierii si vor prezenta urmatoarele documente: actul de identitate; actele de studii si de calificare; carnetul de munca, in cazul persoanelor provenite din munca; adeverinta medicala, din care sa rezulte ca este apt de munca sau are, eventual, restrictii medicale.

In cazul neincadrarii in munca cererea in vederea medierii trebuie reinnoita la 6 luni.

Persoanele in cautarea unui loc de munca, aflate in evidenta AJOFM Braila, se pot inscrie pentru a participa la cursurile de formare profesionala, gratuite, planificate a se organiza in perioada iunie – septembrie.

Cursuri planificate in luna iunie sunt cele de apicultor, nivel studii minim 4 clase. Cursul se desfasoara in Comuna Visani, iar inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Faurei.

lucrator in cresterea animalelor, nivel studii minim 4 clase. Cursul se desfasoara in Orasul Insuratei, iar inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Insuratei.

Cursuri planificate in luna iulie sunt: frizer coafor manichiurist pedichiurist, nivel studii minim 6 clase; inspector resurse umane, nivel studii minim liceul.

Cursuri planificate in luna august pentru zidar pietrar tencuitor, nivel studii minim 5 clase; inspector resurse umane, nivel studii minim liceul;horticultor, nivel studii minim 4 clase. Cursul se desfasoara in Comuna Viziru, iar inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Insuratei; mecanic agricol, nivel studii minim 4 clase; cursul se desfasoara in Comuna Baraganul, iar inscrierile se vor efectua la Punctul de Lucru Insuratei.

Cursuri planificate in luna septembrie: comunicare in limba engleza, nivel studii minim liceul; contabilitate nivel studii minim liceul; dulgher tamplar parchetar, nivel studii minim 5 clase.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

La finele cursurilor, dupa sustinerea examenului de absolvire, se elibereaza certificate  de absolvire/calificare  recunoscute la nivel national.

Comentarii

comentariu

About the Author

-