Published On: mar, Iun 18th, 2013

Culturile agricole din Braila, afectate de canicula

agricultura copyTemperaturile excesive din ultima perioada au inceput sa creeze probleme agricultorilor. In lipsa unei cantitati suficiente de apa, suprafetele agricole din Braila ar putea fi calamitate.

Multi agricultori sunt ingrijorati ca in toamna nu vor mai avea ce sa culeaga de pe camp si ca au investit degeaba sume importante in domeniul agriculturii.

Problemele sunt generate de faptul ca anumiti daunatori sunt favorizati in dezvoltare excesiva de temperaturile ridicate si umiditate scazuta.

“In ce priveste culturile prasitoare va pot spune ca anticipam atacuri din partea unor daunatori precum omida capsulelor, sfredelitorul porumbului precum si a acarienilor la soia, floarea soarelui, si porumb. De aceea le recomandam producatorilor agricoli ca imediat ce semnaleaza prezenta in anumite cote a acestor daunatori sa aplice tratamentul cu insecticid si acaricid, la recomandarea specialistilor”, a declarat, Eugen Velichi, reprezentant al Unitatii Fitosanitare Braila.

Daca vremea va fi in continuare caniculara, vor fi probleme si in cazul legumelor de pe camp. Cele vizate sunt in special vinetele si ardeii, iar intr-o masura mai mica tomatele.

Pentru a evita calamitarea recoltei, specialistii recomanda fermierilor sa adapteze tehnologiile agricole la resursa de apa si sa conserve apa din sol prin alegerea unui sistem de lucrari minime.

Comentarii

comentariu

About the Author

-