Published On: joi, Iun 13th, 2013

Crosul “Ziua olimpica” a ajuns la editia a IV-a

cros- brailaDirectia Judeteana pentru Tineret si Sport in colaborare cu Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Clubul Sportiv Municipal Braila organizeaza si in acest an Crosul “Ziua Olimpica”, eveniment care a ajuns la cea de-a IV-a editie.

Sambata, 15 iunie, incepand cu orele 8.30, in Parcul Monument la rondou, se desfasoara Crosul “Ziua Olimpica”.

La fel ca in anii precedenti Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul lunii iunie. Crosul contribuie la apropierea locuitorilor Brailei de fenomenul sportiv, de placerea de a practica sportul si miscarea.

La aceasta competitie pot participa elevi de gimnaziu, elevi de liceu, dar si simplii cetateni cu conditia sa aiba peste 12 ani. Toti alergatorii sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala cu mentiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau in tabele comune centralizate la unitatile de invatamant). Cei cu varsta peste 18 ani pot participa la cros daca prezinta adeverinta medicala sau semneaza declaratie pe propria raspundere la momentul startului.

Inscrierea la concurs se va face in zona Rondoului din Parcul Monument, in data de 15 iunie de la orele 8.30.

Toti concurentiivor fi impartiti pe categorii de varsta si ed sex, urmand ca startul sa aiba loc incepand cu orele 9.00-9.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal.

In cazul elevilor de gimnaziu acestia vor alerga, 800m, fetele si 1000m baietii. Cei de la liceu vor alerga cate 1000m fetele si 1200m baietii pe cand sportivii vor alerga cel mai mult, fetele fiind nevoite sa alerge 1500m iar baietii 2000 de metri in timp cei din alte categorii vor alerga cate 800m fetele si 1000m baietii.

Concursul se va incheia in jurul orelor 11.30, urmand ca apoi toti participantii sa primeasca o diploma de participare cu semnatura d-lui Jaques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic.

cros-traseuPrimii 15 participanti ajunsi la linia de sosire, pentru fiecare categorie in parte, vor primi cate un (1) tricou inscriptionat cu insemnele organizatorilor si o diploma cu semnatura d-lui Jaques Rogge, presedintele CIO. Premiile pentru primele 3 locuri, la fiecare categorie si subcategorie, constau in materiale sportive atractive oferite de Primaria Municipiului Braila si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila precum si o diploma cu insemnele COSR .

Pentru mediul rural DJST Braila va organiza o manifestare similara denumita “Satul Olimpic” care se va desfasura la Tichilesti in data de 14.06.2013, ora 09.00 si in localitatea Victoria, jud. Braila, in data de 19.06.2013, de la ora 10.00.

 Programul crosului:

08.30 – 09.00 – inscrierea participantilor si distribuirea tricourilor de participare;

09.00 – 11.00 – Desfasurarea crosului pe categorii de participanti

11.00-11.30 – Festivitatea de premiere

Comentarii

comentariu

About the Author

-