Published On: mar, Iun 18th, 2013

Cristian Gatu: “Oltchim nu mai are nicio jucatoare sub contract”

Oltchim campioana 2013Campioana Romaniei, Olthcim Ramnicu Valcea a pus pe liber toate jucatoarele cu contracte mari, dupa ce sponsorii au precizat faptul ca nu vor finanta decat o echipa tanara. In luna mai, autocarul si masinile clubului au fost scoase la licitatie de catre Directia Finantelor Publice Valcea in contul unei datorii de aproape un milion de lei. Oltchim a renuntat recent la toate jucatoarele consacrate desi, initial, oficialii clubului au anuntat un buget de 1,5 milioane euro pentru sezonul 2013/2014.

In urma cu o saptamana suporterii campioanei Oltchim au organizat un miting insa nicio oficialitate locala nu a venit sa stea de vorba cu el.

Oficialii din conducerea campioanei au precizat faptul ca Oltchim nu s-a mai inscris in Liga Campionilor, dar presedintele Cristian Gatu vine cu o veste si mai trista si anume faptul ca Oltchim nu mai are sub contract nicio jucatoare si ca risca sa nu primeasca licenta pentru club profesionist

“Vor sa schimbe. Sa infiinteze un alt club, sa-si schimbe si denumirea, dar totodata sa isi preia si istoricul si palmaresul. Mingea e la ei, urmeaza sa faca toate demersurile legale pentru ca sa se inscrie in Liga Nationala. Desi astazi am aflat cu stupoare ca nu mai au nicio jucatoare sub contract”, a declarat Cristian Gatu pentru Digisport.

Cu toate ca sponsorii au precizat faptul ca vor sustine o echipa tanara, niciun reprezentant al campioanei nu a fost prezent saptamana trecuta la licitatia de la Bucuresti, acolo unde putea sa opteze pentru handbaliste tinere. Presedintele FRH, Cristian Gatu a mai precizat ca Oltchim trebuie sa inceapa sa semneze contracte cu jucatoare pentru ca altfel risca sa isi piarda licenta de club profesionist. In cazul in care Oltchim se va inscrie in Liga Nationala, campioana risca sa retrogradeze daca nu va face o echipa competitiva.

Termenul-limita pentru inscrierea Oltchimului in Liga Campionilor ar fi fost marti, 11 iunie, dar clubul a anuntat saptamana trecuta ca nu va participa in cupele europene.

Vestile proaste se tin lant de campioana Oltchim. In urma cu o sptamana, suporterii echipei valcene au organizat un miting la care nu au participat decat 160 de oamen

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, ii sfatuieste pe oficialii valceni sa se miste repede pentru a nu pune in pericol viitorul campioanei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-