Published On: mar, Iun 18th, 2013

Creste numarul persoanelor diagnosticate cu HIV la Braila

HIVDe la inceputul anului si pana in prezent au fost depistate in judetul Braila sase noi cazuri de infectie cu HIV si unul de Sida. La Spitalul Judetean Braila sunt tratati peste 60 de bolnavi, atat adulti, cat si copii.

“Au fost depistate sase cazuri noi de infectie cu HIV si s-a diagnosticat un nou caz de SIDA, astfel incat numarul cazurilor de seropozitivi la nivelul judetului a ajuns la 62, iar al cazurilor de SIDA la 43”, a declarat Gabriel Ciochina, directorul SDP Braila.

In prezent, in Romania traiesc peste 11.000 de pacienti cu HIV/SIDA, iar cei mai multi dintre ei, respectiv 6.726, sunt tineri intre 20 si 29 de ani, arata un studiu realizat anul trecut de Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Virusul HIV/SIDA se transmite prin sange, prin contact sexual cu o persoana infectata, de la mama la fat. Virusul afecteaza toate celulele umane, in mod special cele sanguine, de asemenea, celulele responsabile de imunitatea organismului, activitatea creierului, ficatului, sistemului cardiovascular.

Comentarii

comentariu

About the Author

-