Published On: lun, Iun 17th, 2013

Constitutia, pe ultima suta de metri

usl-victorie copyComisia speciala pentru revizuirea Constitutiei, condusa de liderul liberal Crin Antonescu, are luni 17 iunie cea de-a noua sedinta. Parlamentarii au parcurs aproape jumatate dintre amendamentele depuse, si vor ca saptamana aceasta sa incheie procesul de revizuire a legii supreme la nivel de comisie parlamentara.

Parlamentarii au introdus termenul de regiune in noua Constitutie. Miza acestui amendament este proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala al lui Liviu Dragnea, sustinut de PSD. O alta modificare adusa este reintroducerea stemei pe drapelul Romaniei. Astfel, daca noua Constitutie va fi validata de popor, Romania va avea din nou, dupa 23 de ani, pe drapelul national si stema. Totodata, o modificare ce a starnit dezbateri in Comisie prevede intrezicerea discriminarii bazate pe orientare sexuala.

Dezbaterile pe revizuirea Constitutiei au creat divergente intre PSD si PNL pe trei teme. Definirea familiei – care duce implicit la interzicerea casatoriilor gay, regimul interceptarilor si obligativitatea platirii creantelor de catre stat au creat tensiuni in interiorul USL. Surse din USL au declarat pentru Hotnews.ro ca, in urma intalnirii de joi a celor doi lideri, liberalii ar fi acceptat solicitarile lui Victor Ponta si vor relua votul pe articolele aflate in disputa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-