Published On: mar, Iun 18th, 2013

Concursul “Europa Verde” si-a desemnat castigatorii

europa verdeConcursul “Europa Verde”, derulat in cadrul Campaniei “Europa 2020, Europa cetatenilor”, organizat de Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europena si Dezvolatare Durabila” Braila prin proiectul Centrul de Informare Europe Direct Braila a ajuns la final.

Vineri, 14 iunie 2013, a avut loc premierea castigatorilor concursului. “Campania si-a atins scopul propus, tinerii cetateni europeni au demonstrat din plin ca au inteles motto-ul campaniei noastre “Gandeste de 2 ori inainte de a arunca un lucru!”. In consecinta cantitatea totala de materiale reciclabile, hartie, carton si peturi, colectata de cele 44 echipe participante este de 21.824 kg”, a declarat Gina Orzan, organizatoarea concursului.

Aceasta campanie a avut ca obiectiv informarea si constientizarea elevilor si cadrele didactice din unitatile de invatamant din judetul Braila cu privire la schimbarile climatice si actiunile nefaste ale omului asupra mediului, pentru ca tinerii cetateni europeni sa cunoasca dar sa si previna impactul acestora asupra mediului inconjurator. Totodata, campania a promovat importanta si nevoia schimbarilor de atitudine si comportament necesare pentru a cladi o Europa durabila si a desfasurat in acest sens 45 de prezentari din care 38 de prezentari in unitati de invatamant din rural  si 7 in unitati de invatamant din urban.

Campania s-a bucurat de mare interes din partea elevilor si cadrelor didactice din unitati de invatamant atat din mediul rural cat si urban, dovada sunt cantitatile impresionante colectate de participanti respectiv: locul I a strans 2.210 kg, si a fost ocupat de Scoala Gimnaziala “Movila Miresii”, clasa a VIII-a (profesor coordonator  Gheoca Iulia); locul II a adunat 2.137 kg si a fost castigat de Scoala Gimnaziala “Bertestii de Jos”, Structura Spiru Haret, clasa a V-a (profesor coordonator Bratu Maricica); locul III a strans 2.046 kg si a fost ocupat de Colegiul National “Ana Aslan” Braila, clasa a V-a (profesor coordonator Haret Daniela); locul IV a colectat 1.950 kg si a fost castigat de Scoala Gimnaziala Dudesti/Structura Tataru, clasa a VII-a (profesor coordonator Dumiratscu Roxana) si locul V a adunat 1.451 kg si a fost ocupat de Scoala Gimnaziala “Mihai Viteazul” Braila, clasa a VIII-a  (profesor coordonator Liliana Iacob).

Totii participantii au primit diplome dar si premii. Ocupantii primelor 3 locuri din clasament se pregatesc sa mearga (toata clasa impreuna cu dirigintele si coordonatorul concursului) in excursie o zi la munte (Culmea Tutuiatului, muntii Macin – traseu si jocuri out-door; Vulcanii Noroisi, muntii Buzaului si vizitare obiective turistice). Ocupantii celorlalte pozitii au primit materiale promotionale: mingii, tricouri, sepcute, pixuri si publicatii cu tematica europeana adecvate varstei lor.

Partenerii care si-au adus contributia la premii si au sustinut acesta campanie sunt: Consiliul Judetean Braila, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, operatorul licentiat de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice “Ecologic 3R” Braila, societatea de salubritate “Recorwood” Braila, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “ECO Dunarea” Braila, Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila si Centrul de Tineret TINKLUB Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-