Published On: mar, Iun 4th, 2013

Concurs de Teatru Scolar, organizat la Dramaticul brailean

teatrul-maria-filotti copy* In perioada 10-12 iunie, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, in parteneriat cu Teatrul “Maria Filotti”, organizeaza a XIII-a editie a Festivalului concurs de Teatru Scolar *

Festivalul organizat anul acesta se adreseaza tuturor elevilor din clasele I-XII si are drept scop punerea in valoare a pasiunii elevilor pentru arta spectacolului de teatru, prin dezvoltarea capacitatii si adaptabilitatii acestora la munca in echipa, stimularea performantelor artistice individuale si de grup, cunoasterea literaturii si dramaturgiei romanesti si universale clasice si contemporane, optiuni repertoriale care sa reflecte varsta si procuparile interpretilor, realizarea unui act artistic complet care sa corespunda cerintelor estetice si filosofice operelor alese a fi transpuse teatral. Angrenarea elevilor intr-o competitie artistica deschisa si onesta bazata pe libertate de exprimare, creativitate, imaginatie, sensibilitate si originalitate.

Aceasta editie a Festivalului concurs de Teatru Scolar propune elevilor si cadrelor didactice indrumatoare libertatea optiunii repertoriale. Textele alese trebuie sa reflecte varsta si preocuparile interpretilor.

Pot participa la concurs si elevi din scolile si liceele din alte municipii si judete. Se asigura cazare gratuita pentru trupele din afara Brailei.

Concursul se desfasoara pe doua sectiuni. Sectiunea interpretare poezie, care trebuie sa se desfasoare in maxim 5 minute, monolog, in maxim 15 minute, sceneta, realizata in maxim 25 minute si spectacol, care poate dura 50 minute. A doua sectiune este cea de creatie- texte scrise de elevi, monolog, sceneta, piesa de teatru, care pot fi adaptate si jucate si depuse sub forma de manuscris. Varsta participantilor trebuie sa fie maxim 18 ani.

Fiecare trupa de teatru care participa la sectiunea Interpretare trebuie sa aiba in portofoliul de prezentare in mod obligatoriu caietul program si afisul spectacolului. Nu sunt acceptate momente artistice prezentate si la editiile anterioare ale Festivalului.

Juriul Festivalului este alcatuit din personalitati din sfera invatamantului si din membri ai personalului artistic din Teatrul “Maria Filotti” Braila care nu au indrumat formatii sau concurenti individuali participanti la concurs.

Toti participantii, concurenti si indrumatori ai trupelor de teatru vor primi diplome de participare editate de Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

Cele mai bune spectacole prezentate in concurs vor avea reprezentatii pe scena Teatrului “Maria Filotti” in stagiunea 2013-2014.

Comentarii

comentariu

About the Author

-