Published On: mar, Iun 25th, 2013

Compunere libera la examenul de evaluare nationala

bac-bacalaureat-proba-examenExaminarea a avut loc sub supraveghere video, iar notele obtinute de elevi vor conta la admiterea la liceu.

La subiectul 1, elevii au primit un fragment din Alexandru Vlahuta – “Din durerile lumii”, pornind de la care au avut de indeplinit mai multe cerinte.

Prima dintre acestea a constat in gasirea de antonime pentru cuvintele “sarac”, “mari” si “bucurie”. Apoi, elevii au trebuit sa explice rolul virgulei in secventa de text “cu inima plina de dor, de bucurie si de nerabdare”.

Cerinta a treia a constatat in transcrierea din text a doua cuvinte sau grupuri de cuvinte care se refera la timpul in care se petrece actiunea.

Gasirea unor antonime, rolul virgulei intr-un fragment de text, doua compuneri si construirea unei fraze cu subordonata predicativa se numara printre cerintele subiectelor probei de limba romana din cadrul examenului de evaluare nationala.

Subiectul 2 a avut si o cerinta constand in redactarea unei compuneri de 10-15 randuri in care sa se prezinte o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unui concurs.

Cerintele au presupus, printre altele, formularea unor enunturi legate de acest text, mentionarea valorii morfologice a unor cuvinte si a functiei sintactice a altora si construirea unei fraze alcatuite din doua propoziti dintre care una sa fie o predicativa introdusa prin adverbul relativ “cum”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-