Published On: mar, Iun 18th, 2013

Coman cere demisia lui Draghincescu din Consiliul Local Municipal

Concursul pentru sefia TMF, un fiasco total

comanIn ciuda faptului ca au fost prezentate dovezi clare asupra incalcarii regulamentului de functionare a comisiei de evaluare si a incalcarii confidentialitatii in ceea ce priveste atat numele candidatilor dar si notele acestora, contestatia depusa de Giorgiu Coman a fost respinsa.

“Cer public demisia Simonei Draghincescu din Consiliul Local Municipal si interzicerea acesteia de a-si exercita functia de consilier local pana la solutionarea litigiului”, a declarat Giorgiu Coman.

Candidatul a atras atentia asupra faptului ca Simona Draghincescu a declarat public, faptul ca a acordat notele in concurs pe baza unor principii stabilite de ea si nu in baza legii.

Exista Hotararea nr.1301 din 28 octombrie 2009, care spune ca trebuie respectat regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management, regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a evaluarii managementului, modelului-cadru al caietului de obiective, modelului-cadru al raportului de activitate, precum si modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru institutiile publice de cultura.

“Dupa parerea mea a fost un blat ordinar acest concurs, cu sprijinul catorva persoane si o sa incerc sa demonstrez in instanta aceste lucruri, pentru ca nu este normal si legal sa discuti o problema juridica intr-o conferinta de presa. Dupa cum bine stiti eu am obtinut o nota foarte mare la acest concurs, l-am pierdut cu 0,12 sutimi, ceea ce spune mult despre nivelul contracandidatului meu Lucian Sabados”, a declarat Coman.

 

Giorgiu Coman, pregatit sa atace in instanta concursul

Pe langa aceste dovezi exista si inregistrarea audio pe care Infobraila a pus-o la dispozitia cititorilor, in care presedintele comisiei ofera informatii confidentiale despre notarea candidatilor.

Raspunsul pe care l-a primit candidatul Giorgiu Coman nu a fost deloc satisfacator, tinand cont de faptul ca surse din administratie au marturisit ca membrii comisiei de evaluare a contestatiilor nu s-au deplasat in Braila pentru a trata cu seriozitate acest caz.“Este o gluma proasta”, spune Coman despre rezultatul contestatiei care ridica si la ora actuala suspiciuni.

“Astazi dimineata am primit prin mail raspunsul la aceasta contestatie care ma face sa spun urmatoarea afirmatie: nu conteaza ce spune legea, conteaza ce vrem sa facem noi. Contestatia a fost respinsa. Eu stiam ca va fi respinsa pentru ca inclusiv aceasta doamna, Simona Draghincescu s-a antepronuntat si a spus ca poate sa depuna contestatie oricine, pentru ca se va pierde aceasta contestatie”, a adaugat Giorgiu Coman.

Candidatul a reclamat in primul rand articolul 3 din regulamentul concursului, care a fost incalcat, privind confidentialitatea candidatilor, a notelor si proiectelor, pana la prezentarea oficiala a rezultatelor.

Giorgiu Coman a marturisit ca va ataca in instanta acest concurs avand dovezi clare asupta faptului ca s-a incalcat regulamentul si legea in vigoare privind desfasurarea concursurilor pentru ocuparea functiei de manager a unei institutii publice de cultura.

 

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-