Published On: mar, Iun 4th, 2013

Codul penal, la un pas de a intra in vigoare

cod penalNoul Cod penal si alte acte normative din acest domeniu au toata sansa de a intra in vigoare la 1 februarie 2014, asta dupa ce mai multe proiecte de lege au fost aprobate recent de Senat.

Guvernul a aprobat patru proiecte de lege care contribuie la punerea in aplicare a dispozitiilor penale, dorindu-se o reforma in materie penala. Cele patru propuneri au fost inregistrate la Senat, nu inainte de a fi aprobate de Executiv. Senatul le-a aprobat luna trecuta, in cadrul unei sedinte, dupa care cele patru proiecte si-au urmat cursul catre Camera Deputatilor care are si ultimul cuvant de spus in acest sens. Cele patru propuneri au primit deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Consiliului Economic si Social si al Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform Ministerului Justitiei, in perioada iulie 2013 – 1 februarie 2014 se va pregati sistemul judiciar, precum si celelalte categorii profesionale care contribuie la punerea in aplicare a dispozitiilor penale.

Potrivit aceleiasi surse, la 1 februarie 2014 vor intra in vigoare noul Cod penal, noul Cod de procedura penala, Legea de punere in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale, Legea privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si Legea privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-