Published On: lun, Iun 10th, 2013

Cod Galben de furtuna la Braila

furtuna-ploaie-umbrelaAdministratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod galben de ploi torentiale, grindina si intensificari de vant, valabila de luni de la ora 16:00 pana marti la ora 09:00. Avertizarea este valabila in aproape toate judetele tarii, cu exceptia Bucurestiului si a 11 judete din est si sud.

Avertizarea a fost emisa pentru aproape toate judetele tarii, cu exceptia Bucurestiului si a judetelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui si Iasi.

In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 – 60 l/mp.

Conducerea Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a anuntat, ca debitul Dunarii la intrarea in tara este in prezent de 8.500 metri cubi pe secunda, peste media lunii iunie, de 6.400 mc/secunda, in conditiile in care viitura a atins la Budapesta, in Ungaria, un maxim de 891 centimeri, autoritatile ungare estimand insa atenuarea situatiei. Institutul apreciaza ca debitul maxim al Dunarii in sectiunea Bazias va fi atins la 16 iunie, de 10.500 mc/secunda, fata de 11.900 mc/secunda in urma cu o luna, cand nu au fost inregistrate probleme deosebite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-