Published On: joi, Iun 6th, 2013

Cod Galben de furtuna la Braila

furtuna-ploaie-umbrelaIn intervalul 6 iunie, ora 18.00-7 iunie, ora 22.00, judetul Braila se afla sub atentionare de Cod Galben. Vor fi inregistrate averse torentiale, descarcari electrice, grindina. Cantitatile de apa vor depasi 30 de litri/mp si izolat chiar si 50 de litri/mp.

De asemenea, potrivit informatiilor transmise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila, ieri seara judetul nostru s-a aflat sub cod galben de furtuna.

Potrivit meteorologilor, din după-amiaza zilei de joi si pana in seara zilei de vineri vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, zona Carpatilor Orientali, nordul Dobrogei si al Munteniei. In aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Politistii braileni, in cooperare cu autoritatile administratiei publice locale si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, vor lua toate masurile necesare pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice si, daca situatia o va impune, se vor lua masuri temporare de inchidere a strazilor sau sectoarelor de drum afectate de ploi sau caderi de arbori, stabilindu-se rute ocolitoare.

“Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, politistii braileni recomanda conducatorilor sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic; sa pastreze in mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri in conditii depline de siguranta, atunci cand se impune; sa sporeasca atentia si sa se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depasire si in apropiere de trecerile pentru pietoni; sa foloseasca luminile din dotarea autoturismelor, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, in conditiile de ploaie abundenta; sa respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule;  sa foloseasca centura de siguranta care poate salva viata in caz de accident; sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice; sa nu conduca in conditii de oboseala; sa opreasca din cand in cand, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere si refacere a fortelor;  pe fondul vizibilitatii reduse, sa acorde un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care ruleaza, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-