Published On: joi, Iun 13th, 2013

Centru olimpic intre Braila si Galati

plan_stadion* Primarul Galatiului, Marius Stan a declarat faptul ca incearca, impreuna cu autoritatile brailene sa dezvolte un nou proiect intre cele doua orase. Braila si Galati sunt cele mai apropiate orase mari din Romania, intre ele fiind doar 22 de km *

Dupa mult timp, primarul Marius Stan a vorbit si despre noul stadion al Galatiului, cel pe care l-a promis inca din campania electorala, ba mai mult a venit inarmat cu mai multe schite ale arenei ce ar urma sa schimbe in bine fotbalul galatean.

Noua arena a Galatiului ar urma sa nu mai fie exclusiv a orasului galtean, ci sa se realizeze in parteneriat cu Braila, intre cele doua localitati vecine.

Planul nou pare unul mult mai grandios, cel putin pe hartie, urmand ca intre Galati si Braila sa se construiasca nu doar un stadion, ci un intreg centru olimpic, pana la jumatatea anului 2015, conform spuselor primarului.

„Avem deja proiectul noului stadion, in colaborare cu Braila, chiar la iesirea din oras, in cartierul Cantemir. Acolo vom incerca sa dezvoltam un centru olimpic, cu stadion de ultima generatie, sala de sport cu adevarat performanta, bazine olimpice si tot ceea ce e necesar. Constructia stadionului dureaza in jur de un an si jumatate, astfel ca in 2014, cel tarziu in 2015 ar trebui sa-l avem gata. Initial ne-am gandit sa facem stadionul in locul celui de la Dunarea, dar peste tot in lume acum se construiesc arene in afara orasului. Bineinteles ca vom avea parcari si nu va fi nicio problema pentru cei care vin la stadion. In locul arenei de la Dunarea ar urma sa construim, cel mai probabil, sediul primariei”, a declarat Marius Stan.

Acest complex sportiv ar cuprinde, in afara unui stadion, si o sala de sport, bazine olimpice, si altele. Banii ar urma sa vina de la cele doua consilii locale, dar si din fonduri guvernamentale si europene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-