Published On: Soare, Iun 16th, 2013

Cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

salina-turda-0101-1024x575In Transilvania exista un strat de sare de aproximativ 400 de m, din care isi trage originea si Salina de la Turda. Salina are o vechime de peste 13 milioane de ani si o grosime medie de 250 de m. Salina este un monument istoric al judetului Cluj, apreciat de intreaga Romanie.

Printre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania sunt Cheile Turzii. Aici veti intalni peste 1000 de specii de flori printre care: stanjenelul violaceu, scorusul, garaita alba, usturoiul salbatec. In anul 1938 Cheile Turzii au fost declarate rezervatie naturala datorita frumusetii locului si importantei sale. Face parte din listele UNESCO, fiind unul dintre cele mai importante monumente al naturii. 1270 de m este lungimea Cheilor.

O constructie reprezentativa a Brasovului si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania este Biserica Fortificata de la Viscri. Biserica face parte din patrimoniul UNESCO fiind o constructie in stil gotic, caracterizata in interior de incinta dubla. Biserica dateaza din secolul XII. fiind construita pe o veche temelie romana.

ochiul-beiuluiLacul Ochiul Beiului face parte din cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania. Se afla situat in Muntii Aninei fiid o componenta a Parcului National Cheile Nerei Beusnita. Pentru a ajunge la el, este nevoie sa se strabata un traseu anevoios dar albastrul si claritatea apei va vor impresiona.

Lacul Albastru se afla in apropierea localitatii Baia Sprie fiind unic prin faptul ca isi schimba culoarea in functie de lumina. Lacul este situat pe Dealul Minei avand o suprafata de jumatate de hectar. Caderea unei galerii miniere a dus la formarea acestul lac. In aceasta galerie odata cu trecerea timpului s-a adunat apa de ploaie.

Cimitirul Vesel este unu dintre cele mai neobisnuite locuri de vizitat in Romania. Este situat in Sapanta fiind un loc unde odihna vesnica este vazuta intr-o alta maniera, cea a bucuriei deoarece sufletul trece intr-o alta dimensiune. Picturile de pe pietrele funerare si din cimitir ilustreaza momente al vietii celui care a trecut intr-o alta dimensiune.

canionul_7_scariO alta minune a Romaniei este Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare. Numele Canionului este dat de 7 cascade. Canionul are o lungime de 160 de m si o diferenta de nivel de 58 de m. A devenit unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat datorita impresionantului peisaj. Ultima scara a cascadei masoara 35 de metri inaltime iar prima 8 metri. Cascada Cailor este situata in Muntii Rodnei si reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii si locuri de vizitat ale Romaniei. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40 m una de cealalta. Daca vizitati statiunea Borsa , nu puteti rata acesta cascada.

Cunoscut in popor sub denumirea de Lacul Fara Fund este situat in judetul Buzau intr-o zona cunoscuta prin peisajele sale minunate. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania. Lacul Vulturilor se intinde pe o suprafata de 0,9 ha si are o adancime maxima de 2,5 m.

Comentarii

comentariu

About the Author

-