Published On: vin, Iun 28th, 2013

“Caravana” regionalizarii continua

pod dunarePrimarul Aurel Simionescu a prezentat vineri, in cadrul conferintei de presa rolul intalnirilor care au loc periodic, la nivel regional.

“Sunt mai multe modalitati prin care la nivel national se face consultarea publica in legatura cu procesul regionalizarii si al descentralizarii. Academia Romana, zona stiintifica, Ministerul Dezvoltarii prin structurile sale, societatea civila, ONG-uri care organizeaza astfel de dezbateri si deasemenea exista un program, proiect pe Planul Operational Dezvoltarea Capacitatilor Administrative, care spune ca in diverse zone se organizeaza astfel de intalniri la care sunt invitati toti cei interesati. In aceste intalniri, de regula domnul vice premier Liviu Dragnea prezinta oportunitatile, realitatile din zona regionalizarii si o serie din cei care participa acolo isi expun puncte de vedere, au propuneri in legatura cu regionalizarea. Pe acest model s-a desfasurat si intalnirea de ieri”, a declarat Simionescu.

Podul peste Dunare s-a dovedit a fi un proiect atractiv si pentru romanii din Transilvania, care ar putea ajunge mai usor la mare.

“Extinzand ideea podului Braila-Galati, domnul Oprisan, presedintele de la Vrancea a spus ca trebuie privit proiectul intr-un context mai larg, adica drumul Targul Secuiesc – Focsani, zona Braila – Galati – Tulcea, ca podul respectiv sa nu fie numai o punte peste Dunare, ci sa aduca traficul din Transilvania pana la Tulcea si mai departe la Constanta”, a adaugat primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-