Published On: mar, Iun 11th, 2013

Cainii sunt iubiti de jandarmi si-n timpul liber

foto ciineIn vederea excutarii misiunilor specifice Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila, la nivelul acestei institutii exista o grupa de jandarmi-conductori caini serviciu, formata din noua lucratori si tot atatia caini.

Zilnic se executa exercitii de dresaj, atat in mod individual, cat si cu conductorii lor, lucrandu-se numai exercitii specifice calificarii. La cainii calificati pe insotire – interventie se lucreaza mai intens asupra dezvoltarii agresivitatii, pentru a putea face fata cu bine misiunilor de restabilire a ordinii publice, atunci cand aceasta a fost grav tulburata si disperasarea grupurilor turbulente.

plt. maj. Casian Mecea (1)Din categoria patrulare, la Jandarmeria Braila, Mila este cotat ca unul dintre cainii foarte activi, acesta fiind repartizat plutonierului Adrian Neagu.

“Pentru ca le place mult ceea ce fac, jandarmii din aceasta grupa au si acasa caini, pe care ii dreseaza si cu care participa la diferite concursuri. Unul dintre acestia este si plutonierul major Casian Mecea, iubitor al patrupedelor, care mai are, pe langa cainele de la serviciu, alti cinci caini acasa. In luna aprilie a acestui an, subofiterul, membru al Asociatiei Chinologice Romane, a participat la expozitia CAC, organizata la Suceava, unde si-a prezentat unul dintre caini, pe Adora Maya of Breave Hart, din rasa American Akita. La finalul intrecerii, jandarmul nostru a obtinut, in ambele zile de concurs, titlul CACJ Best of Breed (BOB), CMBF (Cea mai buna femela) si titlul de BOG (Best of Group V)”, ne-a declarat plutonier Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

plt. maj. Casian MeceaDe mentionat este faptul ca, in week-end-ul trecut, mai precis duminica, jandarmul brailean a participat la “Canin Show”, unde a obtinut rezultate de exceptie: primul premiu la Miss si Mister Braila Canin Show cu cainii Maya, respectiv A-Borg, din rasa American-Akita, dar si locul al doilea la proba de dresaj cu ciobanescul belgian malinois.

Comentarii

comentariu

About the Author

-