Published On: joi, Iun 6th, 2013

Braileni cercetati penal pentru braconaj piscicol

Pescuit* Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, doi barbati care desfasurau activitati de pescuit comercial fara autorizatie in perioada de prohibitie *

In data de 4 iunie, in jurul orelor 23.00, politisti de frontiera braileni au depistat in zona kilometrului 1, brat Cravia al fluviului Dunarea, doi barbati, Neculai L. in varsta de 56 de ani si Mihai M. in varsta de 50 de ani, care pescuiau dintr-o barca din tabla cu ajutorul unei plase de pescuit din ata cu lungimea de 35 de metri, latimea de 2 metri.

In urma verificarilor specifice efectuate politistii de frontiera au stabilit ca niciunul dintre barbati nu detinea documentele necesare desfasurarii activitatii de pescuit comercial.

“Plasa de pescuit din ata in valoare de 200 de lei si barca din tabla in valoare de 500 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera braileni intocmind dosar penal pe numele persoanelor pentru savarsirea infractiunilor de nedetinerea licentei de pescuit / autorizatiei de pescuit comercial, detinerea sau utilizarea uneltelor de pescuit comercial de catre persoanele neautorizate si pescuit comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Braila”, a declarat comisar de politie Ion Irimia, din cadrul Politiei de Frontiera.

Comentarii

comentariu

About the Author

-