Published On: mie, Iun 19th, 2013

Braila – izvor nesecat de talente

junioare II lpsSportul cu mingea mica, handbalul a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai iubite sporturi din Romania. An de an Romania este reprezentata in lume de echipe puternice. De la un sezon la altul se “nasc” tineri talentati dornici de performanta, care se chinuie acum sa realizeze ceva in lumea handbalistica din Romania.

Dupa Neagu, cea mai buna jucatoare in 2010 a venit o generatie si mai buna cea cu Perianu, Pricopi, Safta sau Dedu. Toate cele patru handbaliste evolueaza de ceva ani in Liga Nationala, avand rezultate remarcabile la varstele lor.

Generatia lui Perianu este una dintre cele mai bune din ultimii ani dar talentele apar peste noapte.

Braila a fost mereu un izvor nesecat de talente. Gabriela Perianu este cel mai bun rezultat al scolii handbalistice din Braila, fiind una dintre jucatoarele de viitor ale tarii.

Pe langa Gabriela Perianu cea care evolueaza deja la HC Dunarea, Braila mai are tinere talentate care promit multe si care prin munca si seriozitate se pot regasi oricand in lotul mare.

Alexandru Viorel, secundul lui Cristi Preda la HC Dunarea, conduce echipa de Junioare de la LPS Braila acolo unde sunt cateva fete talentate.

Diana Axinte este una dintre jucatoarele de viitor ale tarii. Ea si-a facut debutul anul acesta la HC Dunarea inca din prima etapa de joc, insa in urma unei accidentari aceasta a fost nevoita sa faca o pauza de la antrenamente si de la competitiile sportive.

Diana Axinte este un lider al generatiei ei, un capitan perfect care stie sa stapaneasca vestiarul si care isi motiveaza echipa si o duce spre victorie. Aceasta face parte din nationala de junioare si joaca din sezonul trecut si la HC Dunarea Braila.

junioare 2 netTot in grupa lui Alexandru Viorel o intalnim si pe Bianca Chipciu, nimeni alta decat sora fotbalistului Alexandru Chipciu, unul dintre cei mai iubiti sportivi din tara. Bianca Chipciu se trage dintr-o familie de sportivi, tatal ei fiind fost fotbalist la Braila, iar fratele ei fotbalist de performanta.

Seriozitatea, munca dar si dorinta de performanta sunt atuurile ei ca si jucatoare lucruri ce o vor ajuta sa ajunga acolo unde isi doreste.

Din lotul de junioare a lui Alexandru Viorel o putem nota ca o viitoare mare handbalista si pe Gabriela Moldoveanu, o extrema care a ajuns deja in lotul largit al celor de la HC Dunarea Braila.

Izvorul de talente handbalistice de la Braila nu se incheie aici. De mai bine de un an la Braila exista sectia de Minihandbal acolo unde tot mai multi copii vin sa invete sportul cu mingea mica si multi dintre ei sunt in ochii antrenorilor deja mari talente sportive.

Comentarii

comentariu

About the Author

-