Published On: joi, Iun 27th, 2013

Braicar-ul a renuntat la cele opt autobuze BMC

poza braicarIeri, a avut loc in Sala Ronda a Institutiei Prefectului, sedinta Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice al judetului Braila, in cadrul careia a fost prezentata o informare privind masurile luate pentru modernizarea transportului local de calatori si situtia facilitatilor oferite de administratia publica locala persoanelor varstnice, in primele 5 luni ale anului 2013.

Primaria Municipiului Braila a adus in ultimii cinci ani, o politica dinamica in sfera modernizarii serviciului de transport public, pe toate nivelele aferente. Anul trecut a fost semnat un contract pentru achizionarea de 10 autobuze urbane, in valoare de 4,048 milioane de lei. Pana in prezent au fost livrate numai doua care deja sunt puse in circulatie.

“A fost reziliat contractul cu firma “British Motor Corporation” – BMC pentru restul de opt autobuze nelivrate inca “Braicar”-ului, deoarece contractul a fost neindeplinit si, ca urmare, a fost reziliat. Urmeaza sa se faca alta procedura de licitatie pentru diferenta de miijloace de transport, respectiv pentru opt autobuze pe care firma constructoare nu le-a livrat inca in conformitate cu prevederile contractuale. In ceea ce priveste fluidizarea traficului, se lucreaza la elaborarea unui studiu de trafic care va lamuri multe dintre problemele ce vizeaza circulatia. Pe masura ce se vor finaliza obiectivele de investitii, conditiile de circulatie in municipiu se vor imbunatati”, a declarat Cornel Sandulescu, directorul general al SC “Braicar”.

In cadrul aceleiasi sedinte a fost prezentata o statistica in ceea ce priveste gratuitatea pensionarilor pe transportul in comun: “S-a asigurat gratuitate pentru pensionarii care au o pensie de pana in 1000 lei si reducere de 50% pentru cei cu pensii mai mari de 1000 de lei. Pana in prezent au beneficiat de abonamente gratuite un numar de 21.526 de persoane, iar de abonamente cu reducere de 50%, aproximativ 1400 de persoane. Cuantumul facilitatilor in aceasta perioada fiind de 4.255.000 lei”, a precizat Diana Ivanciu, sef serviciu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-