Published On: mar, Iun 11th, 2013

Basescu revine la popor: Am declansat procedura pentru referendum. Imi fac vara sanie si iarna car

basescu2Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a inceput declansarea procedurii pentru un nou referendum. Romanii vor fi intrebati din nou daca isi doresc sau nu Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

“Este obligatia mea de a da sanse ca democratia sa se aseze deasupra intereselor politicienilor, in interesul celor 22 de milioane de romani, nu al celor 580 de parlamentari. (…) Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a majoritatii USL, care respinge punerea in aplicare a referendumului din 2009 nu are nimic de a face cu democratia si cu poporul in numele caruia Parlamentul sustine ca isi exercita mandatul”, a declarat Basescu.

Presedintele a precizat ca a declansat procedura, dar asteapta, inainte de a stabili data referendumului, prin decret, rezultatul procesului de revizuire a Constitutiei in Parlament, ce se va intampla la Curtea Constitutionala cu proiectul noii Constitutii si cum vor evolua lucrurile cu Legea Referendumului, aflata pe masa CCR.

“Eu cred ca un al doilea referendum pe aceleasi subiecte, care ar fi din nou validat de popor, ar fi echivalentul unei respingeri totale a clasei politice, inclusvi a celor care au castigat cu 70%”, a mai precizat seful statului.

Comentarii

comentariu

About the Author