Published On: mie, Iun 12th, 2013

ANAF a pus sechestru pe banii de la Otelul Galati

echipa otelulAstazi, pe site-ul oficial al echipei de fotbal Otelul Galati, conducerea clubului anunta ca toate informatiile referitoare la faptul ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala ar fi instituit un sechestru asigurator asupra drepturilor federative, a conturilor bancare si a drepturilor de transfer ale jucatorilor sunt reale.

“Sechestrul asigurator a fost instituit de catre ANAF pentru neplata de catre club, pentru perioada 2005 – 2008, a taxelor catre bugetul de stat si catre bugetul asigurarilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obtinute de catre angajati (jucatori de fotbal, antrenori si o parte din restul angajatilor). Suma totala calculata, inclusiv majorari si penalitati de intarziere se ridica la 22.400.000 lei. Acestia au desfasurat activitatea in baza unor conventii civile, conform unei ordonante de urgenta a Guvernului bazata pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plata a sportivilor. Este vorba de o neintelegere in ceea ce priveste interpretarea legii, reprezentantii ANAF utilizand doar latura exclusiv fiscala a prevederilor legale, fara a le corobora cu toate prevederile aplicabile in materie.

Nu suntem singurul club de fotbal aflat in aceasta situatie care este cvasi-generala in fotbalul romanesc. Precizam insa ca suntem singurii care avem incheiate contracte individuale de munca cu toti angajatii”, se arata in comunicatul de presa postat de conducerea SC Fotbal Club Otelul SA.

Decizia ANAF a fost contestata administrativ, ea urmand ca pana vineri, 14 iunie 2013, sa fie contestata si in instanta.

“Vom solicita si ridicarea sechestrului asigurator, pentru a ne putea desfasura activitatea”, mai spun sefii de la clubul de fotbal galatean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-