Published On: joi, Iun 27th, 2013

“Ana are mere”, printre subiectele la matematica din cadrul evaluarii nationale

bac-2011-subiecte-si-barem-de-corectare-la-matematica-si-istorie-crop-644x416Proba scrisa de matematica pe care au sustinut-o astazi elevii de clasa a-VIII-a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinte.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operatiilor 4×4+10, cat este numarul “a” daca a/6=5/2, precum si perimetrul unui patrat si volumul unui cub cu laturi date. La acelasi subiect, li s-a cerut sa interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca prima cerinta desenarea unei piramide triunghiulare regulate, dupa care elevii au trebuit sa rezolve o problema de aritmetica: “Ana si Bogdan au impreuna sapte mere, Ana si Calin au impreuna opt mere. Cate mere are Ana, stiind ca toti trei au impreuna 12 mere?”.

Tot la subiectul II, una dintre cerinte a fost legata de functia f(x)= x + 2, la care s-a cerut sa se calculeze f(0) + f(-2) si sa se reprezinte grafic functia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematica E(x) data, ca E(x)=1 pentru orice numar real in afara de -2 si 2.

Subiectul III a fost alcatuit din doua probleme de geometrie, prima avand in ipoteza un dreptunghi cu latura si diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Evaluarea lucrarilor este facuta de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant. Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

La nivelul judetului Braila sunt inscrisi pentru a sustine examenul de Evaluare Nationala 2.261 de elevi. Acestia sunt repartizati in cele doua centre de examen, astfel: la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius” sunt inscrisi 1.221 de candidati, iar la Scoala de Arte si Meserii Braila vor sustine examenul 1.040 de elevi.

Afisarea primelor rezultate este programata sambata, 29 iuni, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in 3 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-