Published On: joi, Iun 6th, 2013

Alte masuri sunt prioritare in agricultura

masuri PNDRSuntem deja la inceputul lunii iunie, iar fondurile disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 se apropie de sfarsit.

Potrivit conducerii Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Braila, incepand de anul urmator vor fi deschise mai putine masuri, iar aceastea vor fi indreptate in special spre modernizarea satelor, a exploatatiilor agricole, pentru sprijinirea tinerilor fermieri si pentru dezvoltarea capacitatii de procesare.

“Per total, la nivel national, in programul viitor, suma de 7,1 miliarde euro este destinata investitiilor, la care se adauga o cofinantarea nationala de 20%, adica aproximativ 1,4 mild. de euro. Conducerea de la Bucuresti ne-au spus ca este mult mai bine ca sunt mai putine masuri, nicidecum 28, asa cum erau in programul 2007 – 2013. In felul acest, ei ne-au comunicat ca s-au gandit la un numar de 7 masuri”, ne-a declarat Sorin Moise, seful de la OFPDRP Braila.

Printre masurile prioritare se regasesc Masura 322 – “Dezvoltarea satului romanesc”; Masura 121 – “Dezvoltarea exploatatiilor agricole”; Masura 123 – “Procesarea produselor agricole”; Masura 112 – “Instalarea tinerilor in mediul rural”; Masura 313 – “Incurajarea activitatilor turistice”; Masura 312 – “Infiintarea IMM-urilor in mediul rural”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-