Published On: sâm, Iun 8th, 2013

“Administratia locala versus protectia mediului”

DSC00333Democrat liberalii braileni au sarbatorit vineri Ziua Mediului printr-un concurs cu poze, menit sa ilustreze nepasarea autoritatilor locale in ceea ce priveste salubritatea orasului. Din zecile de fotografii realizate de tinerii organizatiei s-au ales cele mai sugestive, acestea fiind si premiate de catre conducerea partidului.

“Am dat ca si tema a acestei actiuni <Administratia locala versus Mediu> la Braila, pentru ca la Braila locuim cu totii. Cand am demarat aceasta actiune nu am crezut ca o sa reusim sa adunam atat de multe fotografii, cu lucruri care nu ar fi trebuit sa se intample in Braila. Este uimitor si pentru mine, vazand cate lucruri mai trebuiesc facute in ceea ce priveste protectia mediului la Braila si este clar ca administratia locala este depasita din acest punct de vedere. Este clar ca si administratia centrala prin reprezentantii ei la Braila si aici vorbesc despre structurile descentralizate, Agentii de Mediu, Garda de Mediu, pentru ca avem mai multe structuri care controleaza mediul la Braila, sa constatam ca de fapt ele sunt depasite de situatie si ca de fapt ar trebui sa plecam de aici, in urma acestei actiuni, cu scopul de a incepe sa ne mobilizam si ceilalti administratori, nu numai administratia publica, sa facem ceva pentru mediu la Braila”, a declarat presedintele Organizatiei Municipale a PDL, Daniel Mitrofan.

Castigatorul concursului, Barbu Ionel a surprins prin fotografiile sale una din cele mai dezolante imagini ale orasului nostru, in cartierul Chercea. El a primit din partea conducerii PDL o diploma de participare.

Reprezentantii mass-mediei locale au fost invitati sa aleaga la randul lor din zecile de fotografii, cea mai reprezentativa imagine. In urma dezbaterilor am decis ca dipoma sa mearga catre fotograful care a surprins in imagini o duna de gunoaie aflata chiar in vecinatatea Scolii nr 12 din Braila, scoala condusa de altfel, chiar de sotia primarului Aurel Simionescu.

Scopul actiunii a fost atat de a sensibiliza administratia publica locala si centrala, dar si cetatenii care ar trebui sa se implice mai mult in protejarea mediului inconjurator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-