Published On: mar, Iun 25th, 2013

Adio Oltchim. HC Oltenia noul club din Valcea

Oltchim campioana 2013Echipa feminina de handbal Oltchim Ramnicu Valcea va deveni HC Oltenia si va continua sa evolueze in Liga Nationala, fiind finantata de autoritatile locale.

Consiliul Local din Valcea a votat in unanimitate participarea municipiului Ramnicu Valcea in calitate de asociat la Handbal Club Oltenia, echipa care va lua locul Oltchimului in Liga Nationala dar si palmaresul campioanei.

“Am facut aceasta mutare dupa modelul echipelor Rulmentul Brasov si Danubius Galati, care au fost si ele preluate de municipalitate. Vom mentine handbalistele aflate inca sub contract cu HC Oltchim, adica Safta, Polocoser, Curea, Buceschi si Babeanu. Probleme vor fi la Managarova, care pe 30 iunie devine libera daca nu i se vor acorda drepturile financiare care sunt mari. De asemenea, din informatiile pe care le avem noi, Iulia Curea este insarcinata. S-a mai discutat cu Roxana Cherascu si Stancuta Guiu, care sunt de acord sa puna umarul la noul proiect. Vom mai lua handbaliste de la Centrul National de Excelenta si de la echipa Energetic si vom mai cauta jucatoare de la alte echipe. Obiectivul va fi locurile 4, 5, urmand ca peste un an sa atacam participarea in cupele europene”, a declarat primarul interimar al minicipiului Ramnicu Valcea, Ion Gigi Matei

Astazi la Ramnicu Valcea a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local in care s-a discutat proiectul privind  transmiterea in folosinta a unui spatiu pentru sediul Clubului “Handbal Club Oltenia”

“Luand in discutie Raportul nr. 22073 din 25.06.2013 intocmit de catre Directia Evidenta Patrimoniu, Cadastru si Servicii Publice prin care se propune transmiterea in folosinta gratuita a unui spatiu din imobilul proprietate publica a municipiului Ramnicu Valcea, situat in strada Gral Praporgescu nr.9 pentru sediul Asociatiei “Handbal Club Oltenia”, pe perioada functionarii acesteia. Tinand seama de faptul ca prin hotarare a Consiliului Local s-a aprobat participarea municipiului la Asociatia “Handbal Club Oltenia” al carei scop il reprezinta descoperirea si indrumarea tinerelor talente, promovarea  si dezvoltarea activitatii sportive in domeniul handbalului feminin. In temeiul revederilor art.124 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art.30 din Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si a sportului, cu modificarile ulterioare. In baza art.36, alin.(2), lit.c), art.45, alin.(3) i art.115 din Legea nr.215/2001, privind Administratia Publica Locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, hotaraste:

Art.1. (1) Se transmite in folosinta gratuita catre Asociatia « Handbal Club Oltenia » a unui spatiu din imobilul proprietate publica a municipiului, situat in strada General Praporgescu nr.9, pentru sediul acesteia.

(2) Transmiterea in folosinta gratuita a spatiului prevazut Ia alin.(1) se face pe perioada functionarii Asociatiei « Handbal Club Oltenia ».

Art.2. (1) Transmiterea in folosinta a spatiului prevazut la art.1 se face prin protocol de predare – primire.

(2)Se imputernicelste Primarul municipiului Ramnicu Valcea ca prin serviciile de specialitate sa incheie si sa semneze protocolul de predare – primire a spatiului mentionat Ia art.1.

Art.3. Prezenta hotarare se comunica in copie pentru a fi dusa Ia indeplinire:

-Directiei Evidenta Patrimoniu, Cadastru si Servicii Publice;

-Directiei Economico – Financiare;”, se arata in hotararea Consiliului Local de astazi.

Primaria va detine 98 la suta din noua structura, cu cate un procent urmand sa intre doua societati comerciale, Anabella si Boromir.

Comentarii

comentariu

About the Author

-