Published On: mar, Iun 4th, 2013

Actiune agricola in Insula Mare a Brailei

IMB* La finele lunii trecute, pe 28 si 29 mai, aproximativ 1.500 oficialitati, cercetatori, distribuitori nationali si regionali de input-uri pentru agricultura, precum si fermieri din intreaga tara, au fost prezenti in cea mai intinsa si performanta exploatatie agricola din tara pentru a participa la evenimentul intitulat „Centru de excelenta DuPont & Pioneer in Insula Mare a Brailei” *

Organizatorii manifestarii „Centru de excelenta DuPont & Pioneer in Insula Mare a Brailei”, care a avut loc pe 28 si 29 mai, in cea mai mare exploatatie agricola din tara, au fost “DuPont Crop Protection” si “DuPont Pioneer”. Acestia au pregatit cu mare atentie actiunea, fiind sase ateliere tehnologice, cate unul pentru grau, orz, rapita, soia, porumb si floarea-soarelui. Intalnirea a fost un bun prilej pentru promovarea unei agriculturi competitive pe plan national si european, de consolidare a relatiilor dintre fermieri si firmele partenere consacrate de pe piata interna si internationala si de a impartasi din experienta si tehnologiile practicate de specialistii din Insula Mare a Brailei.

In felul acesta, vizitatorii au avut posibilitatea sa vada rezultatele obtinute de specialistii din Insula Mare a Brailei in campurile cultivate si sa inteleaga ca daca sunt aplicate corect toate verigile tehnologice, negresit vor conduce la obtinerea unor productiile agricole mari si calitative. Cateva din secretele performantei sunt produsele si tehnologiile “DuPont”, care raspund excelent nevoii fermierilor de a controla buruienile, bolile si daunatorii, cat si genetica de ultima generatie oferita de “Pioneer”.

In Insula Mare a Brailei se produc peste 300 mii de tone de cereale si plante tehnice, la un nivel de productivitate ridicat, iar productia totala anuala poate fi crescuta prin optimizarea tuturor elementelor tehnologice.

Precizam ca cea mai mare si cea mai performanta exploatatie agricola din tara, Insula Mare a Brailei, este administrata de SC Agricost SRL. Anul trecut, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat definitiv si irevocabil ca terenul dintre ape ce insumeaza 57.000 de hectare, arendat din anul 2001 de catre SC “TCE 3 Brazi” SRL din Piatra-Neamt, sa fie concesionat firmei SC “Agricost” SRL din Iasi, companie condusa de ing. Constantin Dulute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-