Published On: mie, Iun 19th, 2013

A murit scriitorul Alexandru Musina

alexandru musina* Cunoscutul scriitor sibian Alexandru Musina a murit astazi, cu cateva zile inainte sa implineasca 59 de ani *

Facultatea de Litere este in doliu. Profesorul universitar doctor Alexandru Musina, in varsta de 58 ani, unul dintre fondatorii scolii brasovene de filologie, dar si scriitor, a incetat astazi din viata.

Alexandru Musina, o figura emblematica a Facultatii de Litere Brasov, a lucrat la inceput ca profesor de literatura la liceu. A fost si membru in Cenaclul de luni, iar ca scriitor a debutat in volumul colectiv de poezii Cinci, in 1982. A fost doctor in litere la Facultatea de Litere a Universitații din Bucuresti si profesor de Creative Writing, folclor, literatura comparata la Facultatea de Litere a Universitații Transilvania din Brasov. De asemenea, a fost si patron al Editurii Aula din Brasov.

Ultimele sale volume publicate au fost Regele diminetii (poezie, Editura Tracus Arte, 2009) si Nepotul lui Dracula (roman, Editura Aula, 2012). Alexandru Musina a  fost laureat al Premiilor Observator cultural, la Categoria Poezie, pentru volumul Regele diminetii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-