Published On: joi, Iun 13th, 2013

Braila a urcat pe podium la Campionatul National de GO

GoClubul de Go Atari Braila, in colaborare cu Federatia Romana de Go si Asociatia Judeteana de Go Braila, a organizat Campionatul National de Go pentru Juniori sub 18 ani in perioada 8-9 iunie 2013. Campiontul a avut loc la Scoala nr. 31, Mihai Viteazul din Braila, de pe Strada Sebes nr.5 din cartier Radu Negru.

Competitia a confirmat pe langa numele deja consacrate, cum sunt Theodor Toma, Silvestru State, Alexandru Pitrop care a fost marele absent de la competitie, dar si nume noi, cum sunt Elian Ioan Grigoriu, sau Alexandru Iacob, care au capacitatea sa întregeasca grupa de top a practicantilor acestui sport la nivel national și european.

Pe de alta parte, s-a demonstrat cu acest prilej o creștere a bazei locale de selectie, dintre cei 48 de sportivi participanti, 27 fiind din Braila și 16 din Galati, toti angajati în studiul Go-ului de cel putin un an de zile, în cazul celor aflati la varsta gradinitei, și de cel putin 2-3 ani în cazul elevilor din clasele I-XII.

Titlul de campion a fost adjudecat la mare lupta de catre Theodor Toma din Braila in varsta de 17 ani, 2 dan, instructor Iulian Toma, care a opus 13 ani de experienţa ca practicant al Go-ului multiplu laureat naţional si european lui Elian Ioan Grigoriu din Galaţi in varsta de 12 ani, 2 kyu, instructor Codrin Vasiloanca-Smirnov, intrat în lumea Go-ului acum aproximativ 3 ani, vice-campion naţional la categoriile sub 12 si sub 18 ani. Cei doi au disputat o partida în calificari, castigata de catre Elian Ioan Grigoriu prin abandon, și trei partide în finala: prima caștigata de Grigoriu cu 1,5 puncte, iar ultimele adjudecate de Theodor Toma, cu 1,5 puncte, respectiv prin abandon.

De asemenea si ultimul loc de pe podium a fost castigat tot de un brailean, Alexandru Catalin, 2k, castigand medalia de bronz.

CLASAMENT:

1 Toma Theodor  2d, Braila

2 Grigoriu Elian Ioan 1k, Galati

3 Iacob Alexandru 2k, Braila

4 State Silvestru 1d, Bucuresti (LocB)

5 Trifan Albert 12k, Braila

6 Nitu Mircea 12k, Bucuresti (LocB)

7 Gorgovan Dragos 12k, Braila

8 State Sebastian 9k, Bucuresti (LocB)

Comentarii

comentariu

About the Author

-