Published On: mar, Iun 25th, 2013

30 de ani de Zoo la Braila

zoo2Ursoaica Elvira, leul Petrica si maimutica Cici si-au primit bucurosi oaspetii pe parcursul a trei zile, de sambata pana luni. Acestia au beneficiat de spectacole oferite de “Stelutele Dunarene” iar surpriza cea mare a constat intr-un tort special facut in cinstea Gradinii Zoologice din Braila.

Printre animalutele gazduite aici, cea mai batrana este ursoaica Elvira, in varsta de 30 de ani, care a incantat cu prezenta ei cateva generatii bune de prichindei.

“Sunt 30 de ani de cand, cel putin oficial, putem lua in considerare infiintarea serviciului Gradinii Zoologice Braila. O traditie destul de veche, pe care noi vrem s-o pastram cat mai mult. Vrem sa promovam Gradina Zoologica, sa aducem in atentia copiilor animalutele de la Zoo. Speram ca pe Elvira sa o avem cat mai mult printre noi, pentru ca il are şi pe puiul Stelica de 6 ani, pe care il vom sarbatori inspre toamna la categoria tineret. Acesta este primul pui de urs nascut in captivitate din Romania”, a declarat , Magdalena Vranceanu directorul economic al Gradinii Zoologice din Braila.zoo

La momentul actual in Braila sunt gazduite peste 400 de specii de animale, urmand sa fie adusa o vaca de la Sibiu, data la schimb pe un lup. Numarul animalelor din Gradina Zoo Braila este in crestere, iar conducerea unitatii spera ca anul acesta sa beneficieze de specii noi care sa-i atraga pe braileni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-