Published On: joi, Mai 30th, 2013

Ziua copilului sarbatorita la Braila prin actiuni sportive

Share This
Tags

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila va marca ziua internationala a copilului, 1 iunie, prin mai multe actiuni sportive. Sarbatoarea copiilor incepe maine si se incheie pe data de 8, iar in aceasta perioada cei mici se vor putea angrena la mai multe competitii.

Maine, 31 mai, de la orele 10.00, la Clubul Sportiv Municipal are loc Cupa 1 iunie “Micul Ciclist”. In data de 1 iunie sunt organizate inca 3 competitii. Cu incepere de la orele 9.30, Sala de Sport de pe Soseaua Buzaului va gazdui Cupa 1 iunie la karate. Tot de ziua copilului mai e organizata Cupa 1 iunie la kaiac-canoe competitie care are loc la cabana nautica a CSM-ului. Ziua internationala a copilului va mai fi marcata si de o competitie de sah, aceasta incepand la orele 10.30 si urmand sa aiba loc la Parorhia Catolica.

Duminica, 2 iunie, ziua copilului va fi celebrata prin Cupa 1 iunie la box – “Debut in box” – eveniment care va avea loc la Sala de sport de la CSM si printr-o competitie de rugby care, va incepe de la orele 10.00, pe terenul Vointa.

Luni, 3 iunie este prima zi din “Saptamana Gradinitelor” eveniment care va avea si el in prim plan copiii. Gradinita “Free Children” va organiza de la orele 9.00 o competitie de sah si de minibaschet iar gradinita Nr.37 organizeaza de la orele 10.00 stafete distractive, celebrand astfel ziua internationala a copilului. Cupa Pescarusului la fotbal este de asemenea o competitie organizata pentru cei mici. Evenimentul incepe de la orele 15.00 si va avea loc la Sala de Sport a scolii M. Sadoveanu. DJTS in colaborare cu CSM Braila organizeaza luni, cu incepere de la orele 16.00 la sala de sport a CSM-ului, Cupa 1 iunie la volei.

Saptamana gradinitelor va fi marcata si pe terenul de sport al scolii M. Kogalniceanu, marti, 4 iunie, cu incepere de la orele 11.00 acolo urmand sa aiba loc mai multe stafete distractive.

Gradinita “Piticii Nazdravani” va marca si ea saptamana dedicata celor mici, miercuri, 5 iunie, de la orele 10.00, organizand mai multe competitii pentru copii.

Ziua internationala a copilului va fi sarbatorita si joi, 6 iunie, de la orele 15.00, pe terenul de sport al scolii I.L. Caragiale acolo unde vor avea loc Cupa 1 iunie la tenis de masa, fotbal si atletism.

Vineri, 7 iunie, cu incepere de la orele 14.00 la sala de sport Progresul, va avea loc, Cupa Copilului la handbal.

Ultima zi de sarbatoare pentru copii va fi cea de 8 iunie atunci cand sunt organizate doua cupe dedicate celor mici. Cupa Copilului la tenis de masa va incepe de la orele 9.00 la sala de sport Hipodrom iar de la orele 10.00 la sala de sport Progresul va avea loc Cupa copilului la handbal.

Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. Ea se sarbatoreste la date diferite in tari diferite. In România, ziua se sarbatoreste in fiecare an pe data de 1 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-