Published On: mar, Mai 7th, 2013

Vremea se inrautateste din acest sfarsit de saptamana. Vin ploile insotite de descarcari electrice

Share This
Tags

Pentru urmatoarele zile, starea vremii se va schimba, aparand temperaturi mici, comparativ cu cele de acum. Atentie maxima la cum va imbracati si sa nu cumva sa uitati din garderoba un accesoriu important: umbrela. Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele doua saptamani o vreme in general calda, insa vor exista si perioade in care ploile insotite de descarcari electrice isi vor face aparitia la nivelul intregii tari. Astfel, pana pe 10 mai, temperaturile medii se vor mentine in jurul valorilor de 27 grade Celsius, dar incepand de sambata si pana la jumatatea saptamanii viitoare, precipitatiile isi vor face aparitia, iar mercurul din termometre va cobori cu 6 – 7 grade Celsius.

In zona Munteniei, pana pe 11 mai, temperaturile maxime se vor mentine peste normele climatologice, in jurul mediei regionale de 26 de grade. Intre 12 si 15 mai, valorile termice vor cobori pana la 22 de grade, iar ulterior vor creste usor, stationand in ultimele trei zile in jurul valorii de 23 de grade. Pana pe 19 mai, minimele medii nocturne vor fi apropiate de normele acestei perioade din an, astfel ca in cele mai reci nopti vor cobori spre 10 grade, iar in cele mai calde vor atinge 14 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 11 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in intervalul 13 – 15 mai.

Prognoza ANM, valabila pana pe 19 mai 2013, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-