Published On: joi, Mai 23rd, 2013

VIDEO: Bariera din cartierul Lacu Dulce, un loc blestemat

Share This
Tags

* Calea ferata din cartierul Lacu Dulce a devenit locul preferat al sinucigasilor: 15 sinucideri intr-un an si jumatate * In mai putin de o luna doua persoane au ales sa isi puna capat zilelor * Oamenii care locuiesc in zona sunt revoltati si dau vina pe Primarie, pentru ca nu ofera locuri de munca, iar din cauza saraciei, oamenii aleg sa renunte la viata *

Trecerea de cale ferata din Cartierul Lacu Dulce din Braila, este locul pe care il prefera in ultima perioada cei care vor sa isi puna capat zilelor.

Primul caz s-a petrecut luna trecuta, cand un barbat in varsta de 51 de ani care locuia in cartierul Obor a decis sa incheie socotelile cu viata aruncand-se in fata trenului.

Luna aceasta, istoria s-a repetat. Un barbat in varsta de 55 de ani, in timp ce se intorcea de la piata, s-a oprit in drept cu calea ferata si a asteptat sa vina trenul, dupa care, fara nicio ezitare s-a aruncat in fata acestuia.

In urma acestor evenimente socante care s-au petrecut in mai putin de o luna de zile, echipa Infobraila a mers la fata locului pentru a discuta cu cei care locuiesc in zona.

Oamenii sunt de parere ca ceea ce se intampla este din cauza saraciei: “Acest lucru nu este o noutate la noi in cartier. In ultimul an au avut loc multe sinucideri. Dar nu este din cauza locului, cum am auzit ca se zice ca e blestemat, ci din cauza saraciei. Un om daca vrea sa se sinucida, poate sa o faca oriunde. De exemplu, aici peste drum este o scoala. Strada din fata ei este plina de apa, iar copii nu au pe unde sa treaca si trebuie sa mearga pe sosea. Noi am facut ce am putut, am turnat balastru de cateva ori, dar degeaba. Din fericire evenimente neplacute cu copii nu s-au intamplat”, a declarat vanzatoarea unui magazin alimentar.

Vizibil afectati de ceea ce se petrece la ei in cartier, oamenii spun ca singurii vinovati de aceste tragedii sunt cei de la Primarie: “Oamenii sunt saraci, vai de pielea lor. Din cauza asta recurg la astfel de gesturi. Intr-un an de zile au fost 15 cazuri de acest gen. Lumea e disperata, au copii si nu au cu ce sa ii intretina. Sunt oameni tineri, pana in 40 de ani, care decid sa faca asemenea lucru. Primaria trebuie sa ia masuri, sa le ofere locuri de munca, ca sa nu se mai ajunga la asa ceva”, ne-a spus o batrana.

* Doua cazuri de sinucidere intr-o singura luna “

Primul caz tragic a avut loc pe data de 24 aprilie. Un barbat de 51 de ani a decis sa se sinucida in aceasta asezandu-se in fata trenului. Locul ales de sinucigas a fost trecerea la nivel cu calea ferata din cartierul Lacu Dulce. Barbatul, care locuia in zona, cunostea orarul trenurilor asa ca si-a planificat in detaliu sinuciderea. Cu cateva minute inainte de trecerea unui locomotive s-a asezat langa linia de tren, si-a aprins o tigare, apoi, cand a vazut venind trenul si-a lasat carjele jos si s-a asezat pur si simplu intre sine, cu spatele la tren. Si-a acoperit ochii cu mainile si a asteptat linistit sosirea mastodontului de fier. Cand mecanicul de pe locomotiva l-a vazut a incercat sa franeze insa nu a mai reusit sa opreasca si l-a lovit din plin pe barbat. Totul s-a petrecut sub privirile socate ale unor braileni care asteptau alaturi de barbat sa treaca locomotiva, pentru a putea traversa linia de tren. Cunoscutii spun ca saracia si boala l-au impins pe barbat sa faca acest gest crunt.

Intrebati de ce nimeni nu a sarit in ajutorul barbatului,o femeie care locuieste chiar in fata locului unde s-a produs tragedia ne-a declarat: “Nu a crezut nimeni ca omul are astfel de ganduri, pentru ca nu parea ca vrea sa faca acest lucru. Toata lumea a ramas socata de gestul sau”.

Al doilea caz s-a petrecut pe data de 22 mai, iar protagosnitul este tot un barbat, in varsta de 55 de ani. Acesta se întorcea de la piata cu o sacosa in mana. Barbatul a asteptat sosirea trenului si s-a aruncat in fata locomotivei. Cand au vazut la ce au asistat, soferii si pasagerii care asteptau la trecere au iesit sa vada ce s-a intamplat si au ramas socati.

Din cauza riscului maxim dovedit al acestei zone, dar si faptul ca sinuciderile din acest loc sunt tot mai dese, politia locala are in proiect sa instaleze dispozitive de semnalizare acustica la aceasta trecere la nivel cu calea ferata.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-