Published On: joi, Mai 9th, 2013

Veste buna pentru agricultura: doar 500 de mii de hectare nu sunt lucrate

Share This
Tags

* Din totalul de 11 milioane de hectare de teren arabil, numai 500.000 de hectare nu au fost muncite de agricultori *

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca agricultura este o prioritate pentru Uniunea Social Liberala. Acesta a fost aprobat de premierul Victor Ponta, care a confirmat ca sectorul agricol reprezinta una dintre prioritatile guvernului.

“Cred ca faptul ca a fost o prioritate agricultura s-a vazut in 2012, cand am beneficiat de o alocare suplimentara bugetara absolut necesara in acel moment pentru agricultura Romaniei in anul 2012. Sigur doar in cateva cifre vedem imbunatatirea ratei de absorbtie, de exemplu pe Programul National de Dezvoltare Rurala – daca in mai 2012 era la 37% astazi a crescut cu 20%, deci peste 57%. Cred ca aceste lucruri subliniaza foarte mult atentia pe care o acordam acelor sectoare pe care le consideram prioritare, sigur fara a neglija celelalte sectoare importante ale economiei romanesti. Avem in Romania 11 milioane de hectare de teren arabil, din care 10 milioane s-au cerut in acest an pentru a fi platite (n.r. – subventii), deci 10 milioane dintre ele au fost cultivate. Din calculele pe care le avem statistice, mai putin de 500.000 de hectare nu sunt lucrate. Sigur ca restul de 500 de mii sunt undeva in zona celor care sunt sub limita permisa de lege si nu cer ajutor de la APIA,acea plata pe suprafata. Dar statistica, Institutul National de Statistica arata ca sunt doar 500.000 de hectare care nu sunt lucrate” a sustinut Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Premierul Victor Ponta a afirmat: “ Ne-a ajutat si Dumnezeu mai mult, ne-a ajutat si buna organizare a Guvernului si a Ministerului Agriculturii, dar cred ca investitiile si subventiile acordate din timp anul trecut in momente foarte grele isi arata roadele si ma uit cu mare placere cum practic cam toata Romania este cultivata in acest moment si asta pentru ca s-au dat subventii la timp. Trebuie sa mergem mai departe cu zona de irigatii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-