Published On: joi, Mai 9th, 2013

Un nou serviciu pentru contribuabili : „Acces date prin SMS”

Share This
Tags

* Marti, 30.aprilie.2013, A.N.A.F. a lansat un nou serviciu pentru contribuabili , „Acces date prin SMS” , care este operational *

Contribuabilii pot sa obtina informatii publice despre un anumit operator economic transmitand un mesaj text prin SMS care sa contina codul de identificare fiscala a societatii respective, la numarul 1300. Contribuabilul va primi SMS de raspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, cu urmatoarele date disponibile : codul de identificare fiscala, denumirea agentului economic, inregistrat/neinregistrat in scopuri de T.V.A., starea de inactivitate fiscala a agentului economic, aplicarea sistemului de T.V.A. la incasare, cod de siguranta stabilit de A.N.A.F.

Informatiile furnizate prin SMS sunt in concordanta cu datele existente in baza de date a A.N.A.F.

Pentru inceput, serviciul  „Acces date prin SMS” va fi disponibil in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, urmand ca in perioada urmatoare acesta sa poata fi utilizat si in alte retele.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile.Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobila.Costul nu este perceput de catre A.N.A.F.

Reamintim contribuabililor ca si alte informatii publice despre agentii economici se pot obtine gratuit accesand portalul www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice/Informatii privind agentii economici si/sau Informatii de interes public.

Serviciul : „Acces date prin SMS” a fost dezvoltat de A.N.A.F.cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-