Published On: joi, Mai 30th, 2013

TUPEUL doctorului Calin Dobos, cercetat pentru uciderea brailencei Irina Ciuraru: Nu imi negociez credibilitatea cu rudele femeii

Share This
Tags

La mai bine de trei luni de la moartea brailencei Irina Ciuraru, in urma unei operatii de liposuctie la o clinica privata din Galati, doctorul Calin Dobos, cercetat pentru ucidere din culpa, a rupt tacerea.

Intr-o conferinta de presa, alaturi de cei doi avocati ai sai, medicul a incercat sa dezminta toate acuzatiile aduse de familia tinerei, dar si de organele legii.

Medicul sustine ca avea voie sa opereze si acuza Spitalul din Galati

“Potrivit legii, cei care au terminat Facultatea de Medicina inainte de 2005 si au facut stagiatura, daca urmeaza un rezidentiat la o specializare conexa, asa cum am facut eu, au drept de a opera din primii ani de rezidentiat. Deci eu, legal, am voie sa operez din 2010″, si-a inceput pledoaria Dobos.
In ceea ce priveste vinovatul pentru moartea Irinei, doctorul spune ca nu doar el ar trebui cercetat, ci si medicul de la Spitalul Judetean Galati, unde braileanca a fost internata 20 de zile, dupa interventia chirurgicala suferita la clinica privata. In opinia “esteticianului vedetelor”, cum a devenit cunoscut, cauzele reale ale mortii femeii ar fi interventiile gresite ale personalului medical de la spital si o infectie intraspitaliceasca.
“Am constatat ca se pare ca s-a intervenit in mod gresit de catre medicul care a preluat pacienta cat a fost internata la Spitalul de Urgenta. Peste toate acestea s-ar fi suprapus si infectia cu o bacterie care provine dintr-o infectie intraspitaliceasca. Tineti minte ca in 2011 la Spitalul de Urgenta au decedat doua persoane din cauza infectiei cu Acinetobacter. Am contestat deja raportul medico-legal si facem si o cerere sa fie audiati toti cei care au tratat-o pe aceasta pacienta.Iar mai exista un lucru ciudat: medicul care a operat-o la Spitalul de Urgenta este acelasi care a asistat si la necropsie, ceea ce nu pare a fi in ordine. Cred ca pur si simplu nu s-a aflat tot adevarul, ca nu s-au mai continuat cercetarile in spital”, a precizat unul dintre avocatii prezenti la conferinta.

Fisura din intestin cauzata de pastilele pe care le lua Irina

Acuzat ca in timpul operatiei de liposuctie ar fi perforat intestinul Irinei Ciuraru, doctorul neaga acest lucru, precizand de asemenea, ca nu isi negociaza credibilitatea cu nimeni, nici cu rudele femeii moarte.
“Planurile care sunt deasupra intestinului nu sunt perforate. O canula cum este cea de la liposuctie este folosita la suprafata si nu in profunzime. Deci nu o puteam intepa fara urme. Inciziile despre care s-a spus sunt la nivelul pielii, pe unde intra canula, nu in profunzime. Pacienta mi-a ascuns foarte multe date legate de sanatatea ei, care nu puteau fi observate la investigatiile pe care i-am cerut sa le faca. Nu as fi operat-o daca stiam ca a avut TBC sau o tumora de perete abdominal. Plus ca lua pastile care puteau duce la fisurarea intestinului. Fisura mica de 4 mm a devenit una de 5 cm dupa ce a fost deschisa de mai multe ori si operata in Spitalul de Urgenta”, a incheiat doctorul cercetat pentru omor din culpa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-