Published On: vin, Mai 17th, 2013

Tu stii ce consumi? Vezi aici ce se ascunde in spatele reclamelor mincinoase!

Share This
Tags

Producatorii romani si cei de peste hotare se intrec in promovarea produselor care mai de care mai sanatoase, naturale si accesibile la pret. In spatele acestor spoturi publicitare sta in schimb realitatea produselor care nu reflecta deloc imaginea creata de publicitate.

Inspectorii de la protectia consumatorului se lupta insa cu educarea si constientizarea consumatorilor, care cad prada spoturilor publicitare.

“Am realizat un control la publicitate pe ape minerale, dar eu vreau sa fac referire in general la publicitate, sunt o multime de spoturi publicitare care contin neadevaruri sau sunt la limita si sunt greu demonstrabile si greu de scos de pe piata. Sunt foarte multe produse la care se face publicitate si sunt copiii bagati intentionat, este o chestiune de ordin psihologic. La un credit bancar, ca sa dau exemplu chiar nu aveau ce cauta copiii si papusile, dar ii atrag astfel pe parinti. Sunt produse cosmetice, sunt produse alimentare care prezinta niste atribuiri formidabile si nu toate sunt asa. Eu fac referire acum la apa minerala, ati vazut si dumneavoastra ca exista pe publicitate apa minerala Carpatina, care este cea mai pura apa din Romania si care are 0% nitriti. Numai o parte din ele, aici vorbim de apa plata, in urma unor testari facute in laboratoare, am gasit 0,38 mg nitriti. Ceea ce este cel mai important este ca nitritii nu sunt in cele 10 elemente care sunt controlate in mod special, pentru a declara ca o apa este cu adevarat pura”, a declarat Dumitru Marta, seful Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Braila.

Din cauza spoturilor publicitare, care devin din ce in ce mai interesante si captivante, educarea consumatorului este mult mai dificila. Cetatenii cumparatori se lasa impresionati de preturile mici, sau modul in care sunt prezentate produsele, fara sa se informeze de pe eticheta, sau sa ceara amanunte asupra produselor achizitionate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-