Published On: Soare, Mai 19th, 2013

Transferarea “timbrului de mediu” in carburanti duce la o taxa pe consum

Share This
Tags

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a precizat ca in cazul in care se va recurge la transferarea “timbrului de mediu” in pretul benzinei si motorinei ar insemna impunerea unei taxe pe consum, ce ar duce la crestere in lant a preturilor.

O varianta ar fi includerea “timbrului de mediu” in pretul carburantilor, insa ministrul a spus ca momentan nu s-a discutat despre aceasta posibilitate, deoarece “timbrul de mediu” este un instrument necesar pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon si pentru innoirea parcului auto.

“In momentul in care transferam o astfel de taxare in benzina si motorina ar rezulta o taxa pe consum. Acum timbrul de mediu se aplica doar unui numar de cetateni, sau pentru parcul auto, care inseamna 5 milioane de masini. In momentul in care am institui o astfel de taxa, care nu este o taxa de mediu, nu mai intra in domeniul protectiei mediului, ar fi o taxa pe consum ce ar conduce in lant la crestere tuturor preturilor. Din punct de vedere al protectiei mediului si al Guvernului, timbrul de mediu este un instrument necesar pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon si a innoi piata auto. Nu s-a discutat despre mutarea taxei in pretul carburantilor. Ar intra in domeniul fiscalitatii si ar fi taxa pe consum”, a spus Rovana Plumb, facand mentiunea ca, pana la finele lui aprilie, incasarile din “timbrul de mediu” au totalizat 238 milioane lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-